Tyfonen Haiyan: UNICEF dobler sin nødhjelpsappell

  • 31.jpg

    Nødhjelpssendingen som ankom Tacloban i dag
  • 4_lores.jpg

    Nødhjelpssendingen som ankom Tacloban i dag

UNICEF dobler sin nødhjelpsappell og ber nå om 400 millioner kroner til kvinner og barn etter tyfonen Haiyan.

-Etter hvert som vi får tilgang til flere områder får vi dessverre bekreftet våre antagelser om at behovene for barna på Filippinene øker. I dag dobler UNICEF sin appell fra 200  til 400 millioner kroner, jeg er redd hjelpebehovet og dermed behovet for penger bare vil øke i tiden fremiver. Jeg appellerer derfor til alle nordmenn, norske bedrifter og organisasjoner om å gi bidrag til hjelpearbeidet, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G. Apeland.

UNICEF gjør også fremskritt med å få inn hjelp med tanke på den vanskelige logistikk-situasjonen. I dag landet et fly med nødhjelpsforsyninger til Tacloban. Forsyningene inneholder hygieneutstyr nok til 18.000 mennesker. UNICEF vil prioritere de som trenger hjelpen aller mest.

-Samtidig som nå mer og mer hjelp kommer frem i Tacloban så må ikke verden glemme de mange tusen som fortsatt venter på hjelp i Bohol og Zamboanga. Vi arbeider så fort vi kan for å få ut hjelp dit. UNICEF og alle andre humanitære organisasjoner må doble innsatsen for å møte det store behovet til alle barna som er ofre for tyfonen Haiyan, sier Bernt G. Apeland.

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Immunisering og ikke-smittsomme sykdommer i post-2015

Supertyfonen Haiyan : 1,5 millioner barn står i fare for å bli underernært

Sør-Sudan: 3000 barnesoldater slippes fri

Unicef