To dråper er nok

Polio

Vi er nærmere å utrydde polio enn noen gang. Bare tre land gjenstår. Selv om vi er nær en løsning, gir vi oss ikke før vi er helt i mål. Alle barn skal vaksineres mot polio.

Hva gjør UNICEF?

Effektiv vaksinering

Det finnes ingen behandling for polio, men det finnes en effektiv vaksine. To små dråper til en kostnad av rundt en norsk krone, kan redde flerfoldige liv. UNICEF har jobbet intensivt de siste årene med å nå ut til alle barn med vaksinen. Vi gjennomfører flere ganger årlig omfattende vaksinasjonskampanjer. I dag gjenstår bare Afghanistan, Pakistan og Nigeria før verden er poliofri. UNICEF oppskalerer derfor innsatsen i disse landene.

  • UNICEF-ambassadør Mia Farrow slår av en prat med Malusi Husseini i en landsby i Kongo. Malusi sitter i rullestol og er lam i begge bena. Dette er et resultat av at hun ble smittet av polio som femåring.
Fremdeles mye igjen

Sykdommen må utryddes

Så lenge polio fremdeles eksisterer, er det en risiko for at viruset på nytt sprer seg i et land som har vært poliofritt. Polio, eller poliomyelitt, er en svært smittsom virusinfeksjon som angriper sentralnervesystemet og kan føre til permanente lammelser, store pusteproblemer og død. Polioviruset smitter mellom mennesker. Det sprer seg ekstremt fort i tettbefolkede områder eller steder med dårlige hygiene- og sanitærforhold.

  • Helsearbeideren Hamid Shah holder et informasjonsmøte om polio i en landsby i sørøstlige Pakistan. Pakistan er et av landene hvor man fortsatt finner poliosmitte. UNICEF er forkjemper for et omfattende informasjonsarbeid i Pakistan.
  • Fire år gamle Aichata Maiga får poliovaksine av en sosialarbeider i Ségou i Mali. UNICEF spiller en helt uunnværlig rolle i å vaksinere barn som Aichata i kriserammede Mali.
HVA KAN DU GJØRE?

Ta del i kampen mot polio!

UNICEF trenger din hjelp til å nå ut til barna som enda ikke er vaksinert mot polio. Du kan hjelpe oss i kampen for å utrydde polio for godt ved å bli UNICEF-fadder eller ved å kjøpe poliovaksiner i vår nettbutikk. Ei poliovaksine koster under en krone, og ei vaksine kan bidra til å redde mange liv.

Unicef