Pictura

Pictura er Skandinavias største leve­randør av gratula­sjonskort og julekort til detaljhandelen og siden 2009 har Pictura produsert ­og solgt jule­kort og andre papirbaserte produkter til inntekt for UNICEF.  UNICEF-kort selges hos ARK, Norli, Libris, Notabene, Tanum, Posten, IKEA og KIWI.

Allerede for mer enn 60 år siden startet UNICEF med salg av kort. UNICEFs første julekort var en tegning laget av den 7 år gamle tsjekkiske skolejenta Jitka Samkova, som blant mange andre nøt godt av UNICEFs av mat- og medisinprogram etter 2. verdenskrig. Jitkas tegning av solen som skinte på en gruppe barn som danser av glede rundt maistangen, malt på glass i sterke farger for å illustrere temaet fred, ble laget for å uttrykke hennes takk til UNICEF. Tegningen var resultat av en oppgave gitt i hennes kunstklasse.

 

Det første UNICEF-kortet, tegnet av Jitka Samkova

Sammen med noen andre kort ble Jitkas kort trykket opp og distribuert til ansatte i UNICEF og annet FN personell for å informere om effekten av UNICEFs hjelpeinnsats. Populariteten og etterspørselen av kortene økte imidlertid raskt, og salg av UNICEF-kort utviklet seg etter hvert til en betydelig inntektskilde for å finansiere UNICEFs arbeid. 

UNICEF-kort selges blant annet hos Kiwi

Unicef