Procter & Gamble

  • Procter and Gamble logo

Nødhjelp i hverdagen

I Norge forbinder vi stivkrampe med et stikk i armen, ikke en livsfarlig sykdom. UNICEF og Pampers setter sykdommen på dagsorden med et verdensomspennende donasjonsprogram.

Hvert tredje minutt dør et nyfødt barn et sted i verden av neonatal stivkrampe. Stivkrampe kalles ”den stille døden” fordi få dødsfall registreres. Sykdommen forekommer i 47 land i verden, og UNICEF anslår at omkring 140.000 nyfødte og 30.000 mødre dør hvert år av denne meningsløse og brutale sykdommen, som kan forhindres med hjelp av en enkel vaksine.

En pakke Pampers = En vaksine

UNICEF og bleiemerket Pampers har samarbeidet om vaksiner i mange år. I 2008 ble dette integrert i et internasjonalt, strategisk samarbeid. Pampers representeres gjennom Procter & Gamble, verdens ledende foretak innen konsumentvarer. I løpet av en kampanjeperiode hvert år – vanligvis november og desember – donerer Pampers én vaksinedose for hvert Pampers-produkt som selges.

Nødhjelp i hverdagen

– Vi ønsker at vårt samarbeid skal gi foreldre i Norge en mulighet til å støtte UNICEFs vaksineprogram gjennom sine vanlige innkjøp og uten ekstra kostnad, sier markedssjef Kathrine Mehlin hos Procter & Gamble i Norge.

Siden 2006 har Pampers-samarbeidet resultert i 200 millioner stivkrampevaksiner til UNICEF. Målet er 100 millioner flere vaksiner innen 2010. Dette innebærer at 45,5 millioner mødre og deres barn har blitt beskyttet så langt, og at ytterligere 33 millioner skal få den livreddende vaksinen.

Stivkrampe kan utryddes

UNICEF driver et vaksineringsprogram mot stivkrampe hos nyfødte. Målet er at stivkrampe hos nyfødte skal utryddes innen 2012. UNICEF tror at dette målet er realistisk, og støtten fra Pampers er et viktig bidrag for å komme så langt.

– Det er nå 80 år siden produksjonen av stivkrampevaksine startet. Vaksinen er lett tilgjengelig og enkel å distribuere. Likevel risikerer mange millioner kvinner og deres ufødte barn å få sykdommen, som smitter gjennom uhygieniske forhold ved fødselen. Det er tragisk at verden ikke har kunnet utrydde denne sykdommen enda, sier Kjersti Fløgstad, generalsekretær i UNICEF Norge.

Les mer om Pampers.

Unicef