Nokas samarbeider med UNICEF om en helt ny måte å drive krisehjelp på; Gi nødhjelp på nærbutikken

Nokas, UNICEF og KIWI  samarbeider om pengeinnsamling til katastrofer. 1400 innsamlingsbøsser er nå tilgengelige for alle KIWI sine butikker over hele landet og bøsseinnsamling kan aktiveres på kort varsel ved akutte katastrofer.

Det er viktig å komme i gang med rask hjelp etter en slik katastrofe. Med sine landsdekkende verditransportruter, har Nokas pakket og levert ut 1400 spesiallagede UNICEF bøsser til alle KIWI - kjedens butikker. - Sammen med KIWI og UNICEF oppfordrer vi i Nokas de handlende om å legge kontanter på bøssa når disse er satt fram i butikken, eller ta ut litt ekstra penger for å putte på bøssen hvis du betaler med kort, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas. 

Sikkerheten ivaretas av Nokas.

Bøssene er plombert og blir låst fast til disken. Så snart aksjonen er over, sørger Nokas for sikker henting, tømming og opptelling før midlene uavkortet føres rett på UNICEF sin konto, uten noen kostand for UNICEF. Tryggere og mer effektivt kan det ikke bli. - I Nokas er vår slogan at vi skal bry oss om våre medarbeidere, våre kunder, vår omverden og våre medmennesker. Vi er derfor glade for kunne bidra, både med direkte midler og logistikkressurser i det viktige arbeidet som UNICEF nå gjør under katastrofer. Vi vet aldri hvor krisene oppstår, eller når – derfor har vi ikke satt noe tak på hvor mange innsamlingsaksjoner som kan gjennomføres per år – vi gjennomfører når det er nødvendig, sier Ådne Mauritzen.

- UNICEF må være raskt ute når katastrofer oppstår. Det kan vi fordi vi hadde forhåndslagret nødhjelp, og fordi vi har så mange støttespillere som vil være med å bidra når katastrofen rammer. Med bøsser i alle landets KIWI-butikker vil det bli enda enklere å gi, sier Bernt G. Apeland i UNICEF Norge. Bilde til NOKAS side:

Unicef