Du er her:

Unicef

 

Akkurat nå, mens du leser dette, står østlige AfrikaTsjad-sjøen og Jemen på kanten av den verste sultkatastrofen verden har sett på over 70 år. Millioner av mennesker trues av sult – i det stille.

I dag går 11 norske hjelpeorganisasjoner sammen om å bryte stillheten om sultkatastrofen som akkurat nå utspiller seg i flere land i Øst-Afrika, rundt Tsjadsjøen og i borgerkrigsherjede Jemen. Over 20 millioner mennesker risikerer å dø av sult dersom de ikke får hjelp i tide.

- Sult er en stille katastrofe. Mens de katastrofene som får stor oppmerksomhet ofte er akutte katastrofer som jordskjelv, flom eller orkan, så skjer sulten sakte. Derfor er det ofte vanskelig å reagere - og ofte reagerer verden for sent, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Det vi ser nå i land som blant annet Sør-Sudan, Nigeria ,Somalia og Jemen er ifølge FN den verste sultkatastrofen på over 70 år. I Sør-Sudan ble det erklært hungersnød tidligere i år - seks år siden sist verden så hungersnød. Flere av de andre landene, særlig Jemen, står helt på randen av en hungersnød. Flere av disse landene er rammet av krig og konflikt, mennensker er på flukt, og flere steder har tørken ødelagt livsgrunnlaget både for mennesker og dyr. Avlinger dør. Maten forsvinner.

UNICEF er til stede i alle de sultrammede landene, og jobber på spreng hver eneste dag for å få ut nødhjelp som vann, mat og medisiner. Men vi trenger din hjelp.

 

VIPPS til «Still Sulten» eller til 2017.
Du kan også sende sms STILLE til 2272 (200 kr).

 

 

Les mer om vår felles aksjon her: www.stillsulten.no/