Våre ambassadører

I Norge har vi tre nasjonale UNICEF-ambassadører. Det er Ole Gunnar Solskjær, Sissel Kyrkjebø og Kjetil André Aamodt.

Kjetil André Aamodt 

Alpinist Kjetil André Aamodt ble utnevnt som ambassadør etter sin innsats for TV-aksjonen "sammen for barn" i 2007.

- Min oppgave er å sette fokus på et problem fordi jeg er et kjent ansikt, en kjent idrettsutøver og jeg stiller mer enn gjerne opp for UNICEF, sier Aamodt. 

Etter sitt engasjement i TV-aksjonen og reise til Zambia, brenner han for barn i vanskeligstilte situasjoner. Kjetil André Aamodt vil som UNICEF-ambassadør fokusere spesielt på barnesoldater, foreldreløse barn, barneslaver, barn som blir seksuelt misbrukt og barn som er tvunget til å arbeide.

Sissel Kyrkjebø

Sangerinnen Sissel Kyrkjebø ble utnevnt som UNICEF Norges ambassadør i 2005. Hun fokuserer i første omgang på barn rammet av hiv/aids, og har jobbet med UNICEF Norges hiv/aids-kampanje.

Sissel startet sitt humanitære engasjement for Strømmestiftelsen så tidlig som i 1986, det samme året som hun fikk sitt nasjonale gjennombrudd som artist. I tillegg til Strømmestiftelsen har Sissel også vært engasjert i andre organisasjoner, blant annet Kirkens Nødhjelps TV-aksjon i 2001 hvor aids var temaet.

I september 2009 reiste Sissel på besøk til Ukraina for å se hvordan UNICEF jobber for å informere, forebygge og behandle mennesker som er i faresonen for å bli smittet av hiv/aids eller som allerede har blitt smittet.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har vært UNICEF ambassadør siden 2001. Han er spesielt opptatt av barns rett til å gå på skole og få utdanning. Siden 2004 har han samlet inn penger til utdanningsprosjekter, bl.a annet gjennom sitt engasjement for Schools for Africa.

Da Ole Gunnar spilte Testimonial Match for Manchester United i august 2008 donerte han overskuddet av inntektene fra kampen til UNICEF og Schools for Africa-kampanjen. For pengene har han bygget ti skoler. Ole Gunnar oppfordrer også andre mennesker til å støtte prosjektet som gir barna i det sørlige Afrika en mulighet til utdannelse.

Ole Gunnar er også den høyeste beskytter av UNICEF-runden, barnas egen innsamlingsaktivitet.

Ole Gunnar Solskjær er fortsatt UNICEF-ambassadør selv om han la opp som fotballspiller høsten 2007.

Unicef