UNICEF jobber for å skape varige endringer og styrke rettighetene - for hvert barn. Som verdens største hjelpeorganisasjon for barn og en viktig del av FN, har vi unik gjennomslagskraft i over 190 land. Vi kjemper for å redde barns liv, beskytte de mest sårbare og bygge en bedre fremtid i verdens mest belastede områder.

UNICEF Norges hovedformål er å inspirere til engasjement for verdens barn. Vi er én av 34 nasjonale støttekomiteer for UNICEF. Støttekomiteene jobber med å samle inn penger til UNICEFs internasjonale arbeid, og med opinionsarbeid for barns rettigheter.

En organisasjon i vekst

UNICEF Norge ble stiftet i 1954, da var kun én person ansatt. I dag er vi rundt 45 ansatte fordelt på følgende avdelinger: Marked Privat, Marked Næringsliv og partnere, Barns rettigheter og bærekraft, Kommunikasjon og merkevare, HR, Økonomi og administrasjon.

UNICEF Norge vokser og i september 2018 flyttet vi inn i større og moderne lokaler i Nydalen i Oslo.

Styret

Fra 1. januar 2016 gikk UNICEF Norge over fra å være en organisasjon til en stiftelse.

Styret i stiftelsen består av følgende personer:

Jens Petter Heyerdahl (president)

Siri Fürst

Usman Ahmad Mushtaq

Hilde Midthjell

Camilla A. C. Tepfers

Thomas Noer

Kathinka Sommerseth

Irene Ohnstad

Ola Wiig Hanssen

Generalsekretær

Camilla Viken er generalsekretær i UNICEF Norge (f.o.m. 2017). Camilla Viken er utdannet økonom og statsviter, blant annet fra Stanford University i USA og NTNU i Norge. Hun har lang erfaring fra næringslivet. I Norsk Hydro jobbet hun i selskapets avdeling for samfunnsansvar, med ansvar for implementering av bærekraftig strategi på alle nivåer i virksomheten. Hun har også erfaring fra salg som resultatansvarlig i Microsoft Norge. Før UNICEF har Viken hatt ulike stillinger i Redd Barna, sist som ansvarlig for finansiell og planmessig oppfølging av en stor prosjektportefølje i 40 land.

Årsrapporter

Årsmøter

Årsmøtet fra 2019 kan sees i opptak her

 

Årsmøtet fra 2018 kan sees i opptak HER

Unicef