Langt flere syriske barn får skolegang

Det siste året har ytterligere 770.000 syriske barn fått utdanning, og 660.000 barn fra Syria har fått hjelp til å bearbeide traumer og opplevelsene fra krigen.

-UNICEF, regjeringer, lokalsamfunn og andre samarbeidspartnere har gjort signifikante fremskritt i å nå ut til flere syriske barn med utdanning og beskyttelse selv om konflikten fortsatt pågår, enda flere er drevet på flukt og enda flere som lever under vanskelige forhold, forklarer UNICEFs toppsjef Anthony Lake.

For ett år siden gikk UNICEF og flere andre organisasjoner sammen om initiativet No Lost generation, for å hindre at den oppvoksende generasjonen i Syria går tapt. Det har båret frukter. I 2013 fikk 169.500 syriske barn på flukt utdanning, så langt i år er tallet 489.000. Samtidig har440.000 flere elever fått skolegang inne i det krigsherjede Syria. Så langt i år har også 659.000 syriske barn fått psykososial støtte.

-Å hjelpe Syrias barn er å investere i Syrias fremtid. De som er barn i dag er morgendagens leger, lærere og ledere. Ved å investere i den oppvoksende generasjonen gir man dem den nødvendige kunnskapen og evnene til å bygge opp igjen landet den dagen det blir fred. Derfor har vi satt inn trykket på utdanning og bearbeiding av traumer. Vi må ivareta hele barnet, sier Lake.

Men det er fortsatt mye som gjenstår. Forverringen av krisen i Syria truer fortsatt den kommende generasjonen. Det viser en oppfølgingsrapport som ble lansert i dag, ett år etter at No Lost generation initiativet ble lansert.

-Rapporten sier at ungdommene er spesielt sårbare og at de er gruppen som får minst hjelp. Mye sinne, frustrasjon gjør at de er mer utsatt for å bli rekruttert til væpnede grupper. Det er derfor avgjørende å sette inn tiltak slik at de ikke blir dratt inn i vold og konflikt, sier topplederen i UNICEF.

Hele rapporten kan du laste ned her : http://bit.ly/ZcR3b1

helenes bilde

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Irak: Skolegang kan redde en hel generasjon syriske barn

FN-dagen : En hel generasjon på kanten av stupet

En halv million barn utnyttes av menneskesmuglere

Unicef