38 barnesoldater er frigitt i CAR

  • barnesoldat.jpg

    En av de frigitte barnesoldatene i samtale med en av de ansatte på transitsenteret.

38 barnesoldater er frigitt fra ulike væpnede grupper i hovedstaden Bangui i Den sentralafrikanske republikk. Det yngste barnet er 12 år, melder UNICEF.

De 38 barna befinner seg nå i et UNICEF-støttet transitsenter der de får hjelp til å bearbeide opplevelsene de har hatt som barnesoldater og det jobbes med å få bekreftet identiteten til barna.

- Barn hører ikke hjemme i krig. Likevel er mange tusen barn rekruttert til væpnede militser og grupper i Den sentralafrianske republikk siden konflikten eskalerte i mars i fjor. Vi i UNICEF gjør det vi kan for å få satt disse fri og hjelpe dem tilbake til livet etterpå, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G. Apeland.

Det yngste barnet som nylig ble  løslatt er 12 år gammelt, den eldste er 17 år. Fem av barnesoldatene er jenter.

-Toalt er rundt 300 barnesoldater løslatt så langt i år i Den sentralafrikanske republikk. Vi er i dialog med flere av grupperingene for å få løslatt flere slik at flere av barna kan få livet tilbake, sier Apeland i UNICEF Norge.

helenes bilde

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Minst 6000 barnesoldater skal løslates umiddelbart

Barnesoldater frigitt med støtte fra UNICEF i Den sentralafrikanske republikk

Møter paven med barnesang

Unicef