Quick Style blir UNICEF-ambassadører

  • thumbnail_11.png

    Bilal Malik, Nasir Sirikhan og Suleman Malik vant Norske Talenter for ti år siden. Nå er de UNICEF-ambassadører.

Den verdenskjente norske dansegruppa er blitt utnevnt som amassadører på grunn av sitt engasjement for ungdom.

Etter at Suleman Malik, Bilal Malik og Nasir Sirikhan vant Norske Talenter i 2009 har de styrket selvbildet til mange unge. Gjennom å starte dansestudioet Quick Style Studio, har de til enhver tid gitt over 200 medlemmer, ikke bare dansetimer, men et fellesskap og en trygg havn med plass til å utfolde seg.

– Vi er imponert over hva Suleman, Nasir og Bilal har gjort for unge som vokser opp i dag. De har lagt mye tid og energi i å skape et trygt miljø - fritt for fordommer og fylt med positive holdninger, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

For Quick-guttene har det vært viktig å være med på å gi ungdommer selvrespekt, arbeidsmoral og selvdisiplin. De brenner også for å bekjempe rasisme og utenforskapet som utfordrer og begrenser utviklingen av vårt moderne samfunn, altså hva det betyr «å være norsk». Spesielt sistnevnte skal de jobbe tett med UNICEF om.

– Ungdom er i en fase i livet der hverdagen styres av følelser med en hormonell ubalanse og manglende evne til å kontrollere denne følelseskarusellen. Vi ser at miljøet på Quick Style Studio representerer en trygg bane der de kan utfolde seg, finne ut av hvem de er, ønsker å være og ønsker å bli. Dansen hjelper de å uttrykke følelser det kan være vanskelig å snakke høyt om, sier de tre nye ambassadørene.

Viken peker på at som internasjonale stjerner, er Quick Style store forbilder for mange, med en viktig påvirkningskraft.

– Dette er tre inspirerende menn med et enormt engasjement, som vi har skikkelig troa på. De belyser problemstillinger som ikke alle tør å ta opp, eller som ikke alle vet er en felles følelse for veldig mange. Vi gleder oss til å se hvor mye kult vi kan gjøre sammen, sier hun.

Quick Style har blant annet vunnet Norges- og verdensmesterskap i hiphop og deltatt i «World of Dance», vært dommere i internasjonale dansekonkurranser og talent shows, deriblant Norske Talenter hvor Suleman Malik var dommer i både sesong 7 og 8. Nå jobber de blant annet som koreografer for et av verdens mest kjente boyband, som også er UNICEF-ambassadører, sørkoreanske BTS (Bangtan Boys).

 

Byene svikter barna

Debatt: Raushet til å se bakenfor

Ambassadene må ta opp barns rettigheter

Unicef