Orlando Bloom møtte syklonrammede barn i Mosambik

 • un0316788.jpg

  UNICEF-ambassadøren slo an hos barna han møtte på et tilfluktssenter i Beira i Mosambik.
 • un0316523.jpg

  Orlando Bloom var i Beira 27. mai og møtte internt fordrevne barn som følge av syklonen Idai som rammet Mosambik i mars.
 • un0316518.jpg

  Bloom danser med flere av barna som bor på et UNICEF-støttet tilfluktssenter i Beira i Mosambik. Han var på besøk i kystbyen mellom 26. og 29. mai.
 • un0316580.jpg

  Skuespilleren er svært opptatt av å hjelpe barn og reiser ofte med UNICEF for å gjøre det han kan for de mest sårbare barna.

Den kjente skuespilleren og UNICEF-ambassadøren Orlando Bloom har denne uken vært i Mosambik for å møte mange av barna som ble berørt av syklonene Idai og Kenneth denne våren.

Over en million barn trenger umiddelbar humanitær hjelp etter at ekstremværet rammet det østafrikanske landet.

Under besøket tok Bloom turen til Beira. Over 600 mennesker omkom og nesten 240.000 hjem ble ødelagt da syklonen Idai raste innover denne kystbyen i mars. Her møtte skuespilleren flere av barna som har mistet hjemmene sine, og hørte på historiene de hadde å fortelle.

 Det er utrolig å se barn som har vært gjennom så mye, få en følelse av normalitet i slike trygge tilfluktssentre som UNICEF har satt opp. Her får de muligheten til å synge, danse, leke og bare være barn, sier Orlando Bloom.

For UNICEF har det vært viktig å hjelpe flest mulig mennesker å returnere til hjemmene sine eller omplassere dem til tryggere steder. I etterkant av de to stormene har UNICEF sørget for at flest mulig har fått koleraspøyter, medisinsk oppfølging, mat, utdanning og beskyttelse. For barna som ble plutselig ble foreldreløse som følge av uværet, var det høyst nødvendig å sette opp egne sentre for å sørge for at de ble beskyttet mot kidnapping og menneskehandel.

 Dette er barn og unge med drømmer, som ønsker å gå på skolen. Men nesten alle jeg har møtt her har mistet klasserommene sine, bøkene og livsviktige identifikasjonspapirer som følge av syklonene. Uten ID er de uregistrerte, nesten usynlige og lett å utnytte. Det er hjerteskjærende, sier "Ringenes herre"-skuespilleren.

Bloom besøkte også et omplasseringssenter og en barneskole i Beira hvor han både danset og sang med barna og snakket med dem om drømmene deres for framtiden. Barna hadde mye på hjertet og mange hadde vanskelige historier å fortelle om fra uværet.

Tusenvis av barn og familier har fått livet snudd på hodet av de store ødeleggelsene. UNICEF samarbeider med flere partnere for å hjelpe dem til å raskt komme tilbake til et normalt liv som mulig.

 

barn

Tøff vinter venter 8 millioner syriske barn

Norwegian-passasjerer ga over fem millioner til UNICEF

Barn i brutalt bombeangrep i Jemen

Unicef