Suksess med Black Friday-kampanje

Mandag 26. november overførte UNICEF Norge 3.5 millioner kroner til Jemen. Pengene har kommet inn via innsamlingsaksjonen «Black Friday i Jemen».

- Vi er helt overveldet over responsen. Dette er et viktig og riktig bidrag til noen som virkelig trenger det, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Situasjonen i Jemen er helt uholdbar, og den største humanitære krisen i verden akkurat nå. Konflikten, som startet i 2015, har så langt forårsaket titusener av dødsfall, og akkurat nå er 400.000 barn akutt underernærte og trenger livreddende hjelp. ¾ av landets 29.3 millioner innbyggere trenger bistand.

4,3 millioner på 5 dager

Om lag 19000 personer har i løpet av 5 dager gitt 4.3 millioner til innsamlingsaksjonen. «Black Friday i Jemen» spiller på at det ikke bare er svart fredag for barna i Jemen, men også svart mandag, tirsdag, onsdag, torsdag… i overskuelig fremtid.

14 av Jemens 29 millioner mennesker står overfor akutt fare for hungersnød, ifølge FN. Situasjonen er helt uholdbar for de som er fanget i konflikten. Skoler og sykehus ødelegges, inflasjon har gjort at prisene har steget opp mot 200%, bakterier i vannet har ført til kolerautbrudd, som også har krevd mange liv. UNICEF håper på snarlig fredsforhandlinger. Inntil det skjer, gjør vi alt vi kan for å hjelpe de som er fanget i situasjonen.

Allerede mandagen etter Black Friday ble 3,5 millioner kroner overført til UNICEFs kontor i Jemen, og resten vil bli overført når kampanjen er helt ferdig. 

Hva har UNICEF bidratt med?

UNICEF er tilstede i Jemen, og bidrar med helse- og ernæringshjelp, rent vann, vannrensetabletter, bedre sanitærforhold, og også bistand til skoler og transport. Bare fra januar til september i år har omlag 1 million barn fått basis helsehjelp og 4 millioner har fått poliovaksine. Over 229.000 barn med akutt underernæring har fått energimat og hjelp til å overleve.

Det er fortsatt mulig å støtte hjelpearbeidet i Jemen? Du kan gi valgfritt beløp via Vipps til 77740 eller sende SMS Jemen til 2040 (406,-).

Det holder ikke å overleve

Selv om barn overlever, er det også svært mange andre behov som må dekkes for å ha en normal hverdag. En av disse elementene er skolegang. 1 av 5 skoler i Jemen kan ikke brukes, fordi de er ødelagt eller brukes av militæret. 135.000 lærere har ikke fått lønn på 2 år. For å sikre barns hverdag og utvikling bidrar UNICEF også med skoleutstyr og opplæring, men også psykosial hjelp til barn som er omgitt med forferdelige inntrykk og en utrygg tilværelse.

Behovet for forutsigbare bidrag til en befolkning i krise er enormt. UNICEF trenger flere faste bidragsytere. Bli fadder!  

 

Flere barn enn noensinne sulter i Sør-Sudan

20 millioner sulter

Økt underernæring på grunn av konflikten i Jemen

Unicef