Black Friday i Jemen

Akkurat nå er 400.000 barn akutt underernærte og trenger livreddende hjelp. Situasjonen i Jemen forverres stadig og er den absolutt verste krisen vi har i verden nå. 85.000 barn har dødd siden konflikten startet i 2015. Her snakker vi om svart fredag – og mandag, tirsdag, onsdag, lørdag, søndag… 

Bli med på Black Friday innsamlingsaksjonen på Facebook

14 av Jemens 29 millioner mennesker står overfor akutt fare for hungersnød, ifølge FN. Situasjonen er helt uholdbar for de som er fanget i konflikten. Skoler og sykehus ødelegges, inflasjon har gjort at prisene har steget opp mot 200%, bakterier i vannet har ført til kolerautbrudd. UNICEF håper på snarlig fredsforhandlinger. Inntil det skjer, gjør vi alt vi kan for å bidra med nødhjelp – og da trenger vi også din hjelp! 

0% rabatt

Mange benytter Black Friday til å handle klær og utstyr de trenger til sterk rabatterte priser. Hva med å gi noe av det du har spart til noen som virkelig trenger det? 200 kroner kan redde et barn i en akutt situasjon. Målet vårt er å samle inn nok til 10.000 sultkatastrofepakker. Hver pakke inneholder en tre ukers rasjon med spesialmat - som ofte er nok til å få et alvorlig underernært barn ut av livsfare. Ditt bidrag kan redde liv. 

Kjøp 2 betal for 2 (innsamlingsaksjon på Facebook)

Hva har UNICEF bidratt med?

UNICEF er tilstede i Jemen, og bidrar med helse- og ernæringshjelp, rent vann, vannrensetabletter, bedre sanitærforhold, og også bistand til skoler og transport. Bare fra januar til september i år har omlag 1 million barn fått basis helsehjelp og 4 millioner har fått poliovaksine. Over 229.000 barn med akutt underernæring har fått energimat og hjelp til å overleve.

Krisen øker stadig, og UNICEF ber om støtte til å fortsette innsatsen i Jemen.

Selv om barn overlever, er det også svært mange andre behov som må dekkes for å ha en normal hverdag. En av disse elementene er skolegang. 1 av 5 skoler i Jemen kan ikke brukes, fordi de er ødelagt eller brukes av militæret. 135.000 lærere har ikke fått lønn på 2 år. For å sikre barns hverdag og utvikling bidrar UNICEF også med skoleutstyr og opplæring, men også psykosial hjelp til barn som er omgitt med forferdelige inntrykk og en utrygg tilværelse. 

Gi din støtte til verdens største krise

Vi i UNICEF Norge er utrolig takknemlig for at over 11000 personer i løpet av 3 dager har gitt 2.800.000 til barna i Jemen (oppdatert fredag 23. nov). Bli med du også!

Gå til innsamlingsaksjonen på Facebook

Du kan også betale via Vipps til 77740 eller sende SMS Jemen til 2040 (406,-)

Les mer om den fortvilte situasjonen i Jemen her

20 millioner sulter

Økt underernæring på grunn av konflikten i Jemen

Suksess med Black Friday-kampanje

Unicef