BI Studentaksjonen velger UNICEF

BI-studentenes humanitære aksjon har nå signert partneravtale med UNICEF. De ønsker å jobbe for å gi syriske flyktninger i Jordan mulighet til å få en utdanning.

 

Innsamling for syriske barn i Jordan

BI Studentaksjonen er en uavhengig interesseorganisasjon som drives av og for studenter på Handelshøyskolen BI. Studentorganisasjonen vil jobbe for bærekraftsmål 4, god utdanning, og har signert en partneravtale om å støtte utdanningsrelatert arbeid for syriske barn i Jordan. Mer enn 650.000 syrere har flyktet til nabolandet Jordan, hvorav mange er barn. 84 prosent av de syriske flyktningbarna går ikke på skolen eller til noe arbeid. Denne statistikken skal BI Studentaksjonen og UNICEF arbeide for å forbedre.
 
Gjennom samarbeidet håper BI Studentaksjonen å endre måten studentene på BI ser på veldedighet og sosial bærekraft, samtidig som de håper på at studentaksjonen kan nå nye høyder.
 
-Vi ønsker å bidra til engasjement og holdningsbevissthet. Forhåpentligvis kan dette endre hvordan BI-studentene til å se nytten av humanitært arbeid, både i det store bildet, men også i studiene og egen karriere. Sier Astrid Malm, leder for BI Studentaksjonen.
 
Som en del av samarbeidet vil studentene ved BI få bedre tilgang til kunnskap og informasjon om bærekraft og utviklingsarbeid som er relevant for utdannelsen. Først ut med dette står et foredrag i strategi og ledelse fra UNICEF sin direktør for barns rettigheter og bærekraft, Kim Gabrielli.
 
-Kanskje kan slike foredrag og Studentaksjonen påvirke hvordan studentene på BI ønsker å arbeide senere i livet, og påvirke deres fokus på bærekraftige forretningsmodeller, sier Mile.

 

Bærekraft viktig for næringslivet

I følge PwC sin bærekraftsrapport, nevner 58 av de 100 største firmaene i Nore bærekraftsmålene. Dette er nesten en dobling sammenlignet med 2017, og tyder på at bærekraft blir viktigere og viktigere for næringslivet.
 
-Vi er stolte av å ha fått BI med som partnere, og gleder oss over at dagens studenter ser behovet og nytten av å jobbe med UNICEF, sier Camilla Vike, generalsekretær hos UNICEF Norge.
 
Studentaksjonen starter allerede neste uke, og UNICEF ønsker de nye partnerne lykke til med arbeidet.

Store forskjeller for barn i kommunene

«Sommerfuglen» - jubileumsgave til Stortinget

Møt UNICEF på Kids Expo

Unicef