30 tonn utstyr levert i Indonesia - takket være ditt bidrag

Jordskjelvet og tsunamien som slo inn over Sulawesi-regionen i Indonesia 28. september var den andre katastrofen som rammet landet på kort tid. I august ble øyen Lombok utsatt for flere jordskjelv, og UNICEF kjemper nå for å hjelpe 1,4 millioner mennesker, der 475.000 er barn.

Rundt 1,5 millioner barn er berørt av katastrofen. 2010 er mennesker bekreftet døde, 10.700 alvorlig skadet, og 671 mennesker er fremdeles savnet. Behovet for hjelp er stort.

Ditt bidrag hjelper!

De innsamlede midlene går til rent vann, sanitærforhold og hygiene, helse, ernæring og undervisning, samt sikkerhet, for nesten en halv million barn. 

30 tonn med utstyr er nå levert, takket være UNICEFs generøse givere. 65 telt, som hver har plass til to klasserom, skal sørge for at flere tusen kriserammede barn i regionen får fortsette skolegangen sin.

Nesten 165.000 barn uten skole

Utstyret kom fra Dubai med fly, og ble levert av det amerikanske luftforsvaret i samarbeid med indonesiske myndigheter. Sentrale Sulawesi hadde over 2.700 skoler, der 1185 av disse – både grunnskoler og videregående – er direkte berørt. Det betyr at nærmere 165.000 elever står uten skole. Det er sannsynlig at mange flere skoler også må stenge på grunn av skadene.

UNICEF og Utdannings- og kulturdepartementet i Indonesia planlegger å åpne hundrevis av midlertidige telt som skal fungere som klasserom. I tillegg til de 65 teltene som er kommet, vil det de neste dagene bli levert 135 telt og 200 Skole-på-boks-pakker.

Så langt er 21 telt satt opp som midlertidige klasserom. Å sørge for tilgang til utdanning er vesentlig, da det gir hvert eneste barn som er rammet en bedre sjanse til komme seg på beina igjen, og de kan bygge opp igjen livet sitt i et trygt og stimulerende miljø.

Skole er terapi

«Utdannings- og kulturdepartementet er veldig glad for samarbeidet med UNICEF om å etablere midlertidige klasserom i hele regionen. Barna får muligheten til å komme inn i en daglig rutine, noe som vil hjelpe til med å gjenoppbygge en følelse av normalitet. Det vil også hjelpe familier å komme seg på fote igjen», sier professor Muhadjir Effendy, utdannings- og kulturminister.

UNICEF, departementet og partnere planlegger å åpne 450 midlertidige klasseromstelt som følger UNICEFs kvalitetsstandard.

Beskytter mot kriminelle

«UNICEF jobber sammen med departementet for å gjenopprette skolegangen i regionen», sier Debora Comini, representant for UNICEF Indonesia. «Som vi vet er utdanning et verktøy for å komme tilbake til hverdagen i kriser som denne, og når barn går på skole så har man oversikt over hvor de befinner seg. Dette beskytter dem fra å bli bortført og utnyttet», sier hun.

 

Ett år siden hungersnøden på Afrikas Horn

Flyet ble fylt – og hjelpen kom frem

Jordan: Tar vare på hver eneste dråpe

Unicef