NHH: Hver tredje elev vil til UNICEF

Aldri før har så mange studenter vist interesse for å bli med på NHH Aid.

- Jeg synes det er utrolig kjekt at så mange har lyst å bidra til at barn i Malawi får en bedre hverdag, sier Joachim Knudtsen Indrevik, som er leder for NHH Aid.

Hvert år engasjerer studentene ved Handelshøyskolen i Bergen seg for å sikre skolegang til barn i Malawi i det sørlige Afrika. Studentorganisasjonen er en av UNICEFs signaturpartnere, og har i løpet av de 14 årene samarbeidet har vart samlet inn over 15 millioner kroner. Studentene jobber både strategisk og kreativt for å nå sine ambisiøse mål, med hovedaktivitetene knyttet opp til den årlige aksjonsuken i september. 

- Det er så mange som har lyst å bidra, at det er vanskelig å velge ut de som skal bli med. I alt skal 60 studenter bli med i planleggingen. Enda flere bidrar gjennom uken. Det er utrolig gøy å se engasjementet, sier Knudtsen Indrevik.

NHH Aid har alltid vært en populær aktivitet på skolen.

- I år har vi kanskje markedsført oss ekstra godt . Men jeg tror det er en trend blandt oss millenials - vi vil bidra positivt i samfunnet. Selv om vi studerer på Handelshøyskolen, vil vi gjøre mer enn business. Det speiler seg i en søknadsbunke vi knapt har sett maken til, sier Knudtsen Indrevik.

Målet for årets aksjon er å slå fjorårsresultatet. Da samlet studentene inn over en million kroner.

I løpet av aksjonsuken blir det flust med aktiviteteter, både på skolen og i Bergen sentrum. Rektor, tidligere og nåværende elever, bedrifter og sponsorer engasjerer seg for UNICEF. Det blir innsamling, bistandsløp rundt skolen, auksjon, bøsser, arrangementer i sentrum og skolen. 

- Det er inspirerende hva studentene ved NHH får til. Vi vet at utdanning er med på å forandre barns liv og forandre hele samfunn. Dette er det studentene i Bergen er med på, sier Camilla Viken, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

 

trulss bilde

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

Millionstøtte til UNICEF fra NHH Aid

En uke i Malawi

  • Malawi flom

Kastet ut på dypt vann

Unicef