UNICEF-Mestermøte på Åråsen

  • 03_mesterfinale.jpg

    Rosenborg vant den første UNICEF Mesterfinalen. Torsdag skal de forsvare tittelen på Åråsen. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix

Torsdag møtes Rosenborg og Lillestrøm til UNICEF Mesterfinale på Åråsen. Årets første fotballtrofé går til vinneren i kampen mellom seriemester Rosenborg og møte cupmester Lillestrøm. 

UNICEF Mesterfinale arrangert for første gang i fjor, da Rosenborg åpnet sesongen med 2-0-seier over Brann i Bergen.

Allerede en flott tradisjon

Fotballpresident Terje Svendsen ser frem til kampen. 

- Mesterfinalen ble spilt for første gang mellom Brann og Rosenborg i fjor, og det ble godt mottatt. Tittelen og trofeet er offisielt på lik linje med ligatrofé og kongepokal, så dette blir en ny skikkelig prestisjeduell mellom to av de mest tradisjonsrike klubbene i Norge, nemlig Lillestrøm og Rosenborg. Sesongen i fjor ble avsluttet med en heidundrende cupfinale og vi håper og tror sesongen 2018 skal starte med en flott og underholdende mesterfinale, sier Svendsen. 

Navnet UNICEF Mesterfinalen henspeiler på barn i deler av verden som UNICEF hjelper i sitt arbeid. Fotballforbundet oppfordrer klubber, supportere og alle seere av kampen på MAX om å støtte opp om UNICEFs viktige arbeid. 

Spill på lag med alle barn

Før, under og etter kampen vil det være en sending som oppfordrer seere til å spille på lag med alle barn ved å støtte UNICEFs arbeid. 

- UNICEF Mesterfinalen har allerede  blitt en flott tradisjon. Vi i UNICEF Norge er kjempeglade for å spille på lag med fotballen. Fotball betyr mye for millioner av barn over hele verden, og gir både glede og mestring. Samtidig er fotballen med på å inspirere barn til lek og samhold, og hva er vel mer naturlig enn å sette barna i fokus når årets første trofé skal deles ut, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Oppfordrer til UNICEF-støtte

Du kan allerede nå være med og støtte hovedformålet med årets UNICEF Mesterfinale 2018. Vipps fritt valgt beløp til 77739  - eller SMS «Fotball» til 2040 (kr 248.-). Alle som gir er med i trekningen av signerte drakter fra UNICEF Mesterfinalen.

Kampen skal vises på MAX klokken 18.30, med sendestart 18.00. 

– Vi gleder oss stort til å vise tittelkampen mellom Lillestrøm og Rosenborg på MAX. UNICEF Mesterfinalen var en suksess for oss i 2017, sier sportsdirektør i Discovery Networks og Eurosport, Eirik Koren.

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

Vaksinesamarbeid skaper sosial rettferdighet

Verdens viktigste nisseverksted

De første tusen dagene varer evig

Unicef