Låner stemme til Syrias barn

På syvårsdagen for krigen i Syria stiller en rekke artister og politikere opp på markering i Oslo for å gi stemme til krigshistorier fra Syria. I dag vil åtte store humanitære organisasjoner formidle historier fra Syria. Historiene kommer fra syrere i Norge, bistandsarbeidere og en rekke kjente personer som låner bort stemmen sin til syrere som lever i og har opplevd krigen.

Blant dem som skal formidle historier fra lidelsene i Syria er skuespillerne Thorbjørn Harr og Marie Blokhus, musikeren Jarle Bernhoft, journalist Sigurd Falkenberg Mikkelsen, KrF-leder Knut Arild Hareide, SV-leder Audun Lysbakken og Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV).

De åtte organisasjonene er UNICEF, Røde Kors, Amnesty, Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Flyktninghjelpen, Norsk Folkehjelp og SOS Barnebyer. De påpeker at etter sju år med krig i Syria er situasjonen like håpløs for befolkningen:

- De siste ukenes krigshandlinger viser at denne konflikten fremdeles er en av de mest brutale og omfattende konfliktene i verden. Det er vanskelig å se noen bedring samlet sett for befolkningen, både for de som er på flukt og for de som lever i de krigsrammede områdene. Det er store tap av menneskeliv og mange sårede, sier organisasjonene, som krever uhindret humanitær tilgang til sivilbefolkningen, i tråd med internasjonal rett.

Møt gjerne opp foran Nobels Fredssenter, eller følg eventet på organisasjonenes Facebook-sider, eller på VGTV kl 14.00.

 

trulss bilde

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

FN-dagen : En hel generasjon på kanten av stupet

2,6 millioner barn skal vaksineres mot meslinger i Syria

En halv million barn utnyttes av menneskesmuglere

Unicef