Endelig hjelp inn til Øst-Ghouta

UNICEF leverte mandag den første forsyningen til Øst-Ghouta på tre uker.

Totalt 46 lastebiler med ernæring og helseutstyrt til 27.000 mennesker kom inn til Dumia i Øst-Ghouta. Våre søsterorganisasjoner og Røde Kors deltok også i nødhjelpskonvoien til det krigsherjede området, som fortsatt er under beleiring. Flere lastebiler rakk man ikke å laste av, før kampene igjen tiltok og hjelpearbeiderme måtte trekke seg tilbake. Likevel er UNICEF glad for at noe hjelp kom inn i går.

-Behovene er enorme og aller verst er det for barna. Mine kollegaer har karakterisert dette som noe av det verste de har sett i den snart syv år lange Syriakrigen. Vi er derfor veldig glad for at vi nå har fått inn det vi håper er den første av mange nødhjelpskonvoier i forbindelse med våpenhvilen, sier Camilla Viken, Generalsekretær i UNICEF Norge.

FN har fått godkjent leveranse av hjelp til totalt 70.000 mennesker. Allerede torsdag skal etter planen neste konvoi inn. Nå forbereder UNICEF seg med å pakke utstyret i lastebiler, slik at vi kommer oss avgårde så fort det blir mulig å krysse over til enklaven.

Dersom du ønsker å bidra, gjør du det her

Sist gang UNICEF og FN var i Øst-Ghouta var 14.februar i år. Behovene er enorme etter fire år med beleiring og særdeles vanskelig tilgang for humanitære organisasjoner. Situasjonen er særdeles alvorlig også i andre beleirede områder i Syria.

-Vi ber alle parter sørge for uhindret adgang for UNICEF, FN og andre humanitære organisasjoner. Å hindre hjelp til mennesker i nød er grove brudd på internasjonal humanitær lov, sier Viken i UNICEF Norge

 

helenes bilde

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Syriske flyktninger presses inn i barnearbeid

Langt flere syriske barn får skolegang

FN-dagen : En hel generasjon på kanten av stupet

Unicef