UNICEF-lotteriet er i gang

  • UNICEF-lotteriet er Norges første heldigitale veldedighetslotteri
  • Verdens første for UNICEF
  • En langsiktig og bærekraftig måte for UNICEF Norge å samle inn midler til hjelpearbeidet for barn – uten at det innebærer kostnader for organisasjonen
  • Spillere har muligheten til å støtte UNICEF Norge og vinne opptil to millioner kroner hver uke

UNICEF Norge lanserte forrige uke UNICEF-lotteriet, Norges første heldigitale veldedighetslotteri. Les mer om lotteriet her: https://www.unicef.no/nyheter/26520/unicef-starter-lotteri

Dette er en verdensnyhet for UNICEF, der det norske folk nå få muligheten til å støtte organisasjonens arbeid, og samtidig vinne opptil to millioner kroner hver uke.

Over de neste ni årene forventes det at dette nye lotteriet skal samle inn millioner for UNICEF, uten at lotteriet innebærer en kostnad for organisasjonen. Dette kommer på et tidspunkt der stadig flere barn trenger UNICEFs hjelp. UNICEF-lotteriet vil gjøre det mulig å hjelpe enda flere barn til et bedre liv, ved å sørge for utdannelse, beskyttelse, nødhjelp, vann, livsviktig ernæring og vaksiner.

Camilla Viken, Generalsekretær, UNICEF Norge, sier: «Hver eneste dag i 70 år har UNICEF jobbet for barns rettigheter over hele verden. Vi gir barna mulighet til å overleve, vokse opp og  få et bedre liv.  Ved hjelp av våre støttespillere har  vi utrettet mye allerede, men trenger å fortsette dette arbeidet i mange år fremover. Derfor må vi hele tiden tenke nytt om hvordan vi skaffer inntekter til UNICEFs arbeid på lang sikt. UNICEF-lotteriet er  nytt og annerledes: Det gir det norske folk muligheten til å  støtte vårt arbeid for barn og delta i et lotteri og kanskje vinne på samme tid.»

Det nye lotteriet er godkjent av Lotteritilsynet, og vil driftes under en veldedighetslotterilisens. 30 prosent av hver kupong solgt går til UNICEF Norge, 40 prosent av hver kupong solgt går til premiefinansiering, og 30 prosent går til å drifte lotteriet. Lotteriet utgjør ingen kostnad eller risiko for UNICEF, da alle kostnader blir dekket av driftsselskapet Lottovate.

For å bli med i lotteriet og få muligheten til å vinne opptil to millioner kroner, må deltagere velge fem tall og et symbol som representerer UNICEFs arbeid rundt om i verden. En rekke koster 40 kroner, og en kupong kan bestå av én eller flere rekker. Den første trekningen vil skje fredag 17. november kl. 19.00, og denne trekningen vil sendes direkte som en Live-video på UNICEF-lotteriets Facebook-side. Det vil være en ny trekning hver fredag kveld.

Camilla Viken legger til: «Det viktigste er å delta; enten man deltar ved å engasjere seg i vårt arbeid, støtte kampanjene våre, eller å kjøpe en kupong i UNICEF-lotteriet. Det er takket være din hjelp at vi kan fortsette å gjøre en forskjell for barn i verden.»

Kuponger for UNICEF-lotteriet kan kjøpes på www.uniceflotteriet.no.


 

Gro har vært kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge siden mars 2016. Før det har hun vært både kultur- og nyhets-journalist i Dagbladet i mange år, og har jobbet i Nordlands Framtid i Bodø og Nordlys i Tromsø. Gro er utdannet journalist fra Darlington i England og Norsk Journalisthøgskole, og har også studert engelsk og sosialantropologi ved Universitetet i Tromsø.

UNICEF-lotteriet lanseres i løpet av året

NOK ER NOK!

Supertyfonen Haiyan : 1,5 millioner barn står i fare for å bli underernært

Unicef