Årets undervisningsopplegg er klart

  • dsc_4336.jpg

    I undervisningsopplegget skal vi besøke denne skolen i Mali og møte Aminata og Idrissa. Foto: UNICEF/Ryeng

Undervisningsopplegget i forbindelse med årets TV-aksjon er nå klart til bruk. I tillegg til å være en innsamlingsaksjon er det viktig for UNICEF å formidle kunnskap om årets tema.

At alle barn i hele verden har rett til utdanning og at utdanning er ekstremt viktig, det er noen av hovedbudskapene i årets undervisningsopplegg i forbindelse med TV-aksjonen. Opplegget er laget i samarbeid med Salaby, Gyldendals digitale læringsunivers, som mange skoler allerede kjenner fra før. TV-aksjonen er en viktig innsamlingsaksjon, men en vel så viktig kunnskapskampanje om årets tema.

Vi tror undervisning skal være inspirerende og morsomt, derfor har vi lagt inn flere pedagogiske spill og morsomme quiz'er. Barna får også anledning til å øve på grunnleggende leseferdigheter gjennom sammensatte tekster. I tillegg bruker vi bilder og video for å gi barna et innblikk i hvordan barn som lever i krig og konflikt har det og hvordan det ser ut på skolen deres.

Opplegget er helt gratis, tilpasset de ulike aldersgruppene fra 1-10 trinn og dekker flere kompetansemål som elevene skal gjennom uansett.

I utgangspunktet tenker vi at klassene skal bruke en dobbelttime på dette, men det er mer stoff dersom læreren ønsker å bruke mer tid.

Barn har rett på informasjon om det som skjer rundt dem for å forstå samfunnet vi lever i. Vi mener dette undervisningsopplegget bidrar til å oppfylle denne rettigheten. 

 

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Avspark for årets viktigste kunnskapskampanje

Rettigheter skaper trivsel på skolen

Får lære - mot alle odds

Unicef