2,8 millioner rammet av syklon i Bangladesh

 

I går, tirsdag 30. mai, traff syklonen Mora sørøstlige Bangladesh, og gjorde minst en halv million mennesker hjemløse. Ifølge UNICEFs kontor i Bangladesh er mer enn 2,8 millioner rammet av syklonen - av disse 1,1 millioner barn. Situasjonen er forsatt uoversiktlig, og hjelpebehovet vokser stadig. MInst seks personer er meldt omkommet i uværet, mens dødstallene kommer sannsynligvis til å stige.

Hele 12 distrikter i Bangladesh har dstore utfordringer med vann, hygiene og sanitærforhold, og UNICEF er i full gang med å distribuere vann, vannrensetabletter og hygiene og sanitærutstyr til implementerende partnere i området. UNICEF har ansvaret for å lede og koordinere arbeidet med WASH (vann, sanitær og hygiene), ernæring, utdanning og beskyttelse av barn. I første omgang er det viktig å skaffe folk ly - dele ut presenninger, telt etc., slik at de hjemløse får tak over hodet. Deretter trengs det mar og vann, og flere hjelpeorganisasjoner er allerede i full gang med arbeidet.

Syklonen Mora traff kysten av Bangladesh 30 mai, med krafitg regn og vind opp i 160 km/t. Mer enn 350.000 mennesker ved sørøst-kysten er evakuerte. Det er store ødeleggelser på veier, bygninger og infrastruktur, og enkelte lkandsbyer i Cox's Bazar og Chittagong er fullstendig oversvømt. På øya Saint Martin er 70 prosent av alle husene ødelagte.

Les mer om situasjonen, og se UNICEF's situasjonsrapport her.

 

Gro Rognmos bilde

Gro har vært kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge siden mars 2016. Før det har hun vært både kultur- og nyhets-journalist i Dagbladet i mange år, og har jobbet i Nordlands Framtid i Bodø og Nordlys i Tromsø. Gro er utdannet journalist fra Darlington i England og Norsk Journalisthøgskole, og har også studert engelsk og sosialantropologi ved Universitetet i Tromsø.

- Tiden er i ferd med å renne ut for barna i Jemen

Mangel på toaletter gjør verden til et farligere sted for barn

De livsviktige dråpene

Unicef