Nødhjelp står klar - får ikke slippe til

  • un032200.jpg

    UNICEF har nå kommet til i deler av Aleppo som har vært avskåret i over en måned. Konvoiene med nødhjelp får imidlertid ikke slippe gjennom linjene.

40 lastebiler med nødhjelp fra FN og UNICEF står klar på grensen mellom Tyrkia. Men til tross for at våpenhvilen har holdt i fie dager, får ikke konvoiene med nødhjelp slippe gjennom for å hjelpe befolkningen i Aleppo. Situasjonen er den samme over hele Syria. Til tross for at våpenhvilen har vart i fire dager slipper ikke nødhjelpskonvoiene fram til beleirede områder.

- Det er fortvilende å se at fullastede lastebiler står fast på grensen samtidig som det enormt behov for humanitær hjelp. Det var en forutsetning under våpenhvilen at konvoiene skulle kunne kjøre fritt til de beleirede områdene. Derfor er dette et alvorlig brudd på avtalen, sier Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

I konvoien er det nok mat til 80.000 mennesker i Aleppo i en måned. UNICEF forbereder også konvoier med annen viktig nødhjelp, som medisiner, vannrenseutstyr, ernæringstilskudd og klær.

Det er nå over to måneder siden FN sist kom fram med forsyninger til Øst-Aleppo, hvor nesten 270.000 mennesker er avslåret fra hjelp. 120.000 av dem er barn. Over 100.000 av dem har flyktet fra kamphandlinger i sine egne hjembyer i andre deler av Syria.

UNICEf er en avsvært få organisasjoner som jobber inne i Syria. I de delen av landet hvor vi har tilgang til å jobbe, sørger vi blant annet for at sivilbefolkningen får rent vann, medisiner og helsehjelp, vaksiner, ernæringstilskudd, skoletilbud og annen hjelp.

 

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

FN roper høyt om hjelp til Syria

Et lite stikk som redder liv

55.000 barn uten humanitær hjelp i Syria

Unicef