TV-aksjonen 2017 til læring i krig

 • nuha_01.jpg

  Gjennom TV-askjonen skal barn som Nuha i Homs, Syria, få mulighet til skolegang. Hun mistet tre års skolegang, men tar nå igjen det tapte ved hjelp av UNICEF. Alle foto: Truls Brekke
 • dsc_0733.jpg

  På en skole for internflyktninger i Hassia i Syria er det trangt om plassen, og barna går i flere skift.
 • bernt_03.jpg

  - Med midlene fra TV-aksjonen 2017 kan vi redde fremtiden til mange flere, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge. Her besøker han en skole i Hassia i Syria.
 • dsc_3192.jpg

  På skolen i bydelen 1070 i Aleppo holdt mange foreldre barna hjemme fra skolen fordi det var for farlig. Etter at UNICEF satte opp en vegg, sluttet snikskyttere å skyte på barna i skolegården, og flere barn går nå på skolen.
 • dsc_0942.jpg

  Ti år gamle Dina bor i et fabrikkområde i Hassia i Syria. Hun jobber tolv timer hver natt for å forsørge familien, men går likevel på skolen neste morgen.
 • aleppo_0881.jpg

  - Barn betaler den høyeste prisen for de voksnes krig. Skolegang gir barna mulighet til å skape seg en fremtid, sier Apeland.

UNICEF er blitt tildelt TV-aksjonen for 2017. TV-aksjonen skal sikre skolegang for barn i land hvor det er krig.

- Vi er utrolig glade for at NRK har valgt å gi TV-aksjonen i 2017 til læring i krig. Sammen med det norske folk skal vi nå gjøre en dugnad for at ingen barn skal få ødelagt framtiden på grunn av krig og konflikt, sier Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

TV-aksjonen 2017 skal fokusere på land hvor krig, konflikt og utnytting av barn ofte er en del av oppveksten. Midlene som samles inn skal brukes til læring for barn i Syria, Pakistan, Sør-Sudan, Mali og Colombia.

- Barn betaler den høyeste prisen for de voksnes krig. Skolegang gir barna mulighet til å bryte ut og skape seg en fremtid. Med midlene fra TV-aksjonen 2017 kan vi forhindre en tapt genersjon, sier Apeland.

Det er andre gang organisasjonen får tildelt TV-aksjonen. Sist var i 2007, til «Sammen for barn», som gikk til barn smittet eller berørt av hiv og aids.

For mer informasjon og kommentarer kontakt kommunikasjonsrådgiver Truls Brekke, tel 95107878 e-post: truls.brekke@unicef.no

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

FN-dagen : En hel generasjon på kanten av stupet

Nepal: 950.000 barn har ingen skole å gå tilbake til

Skolegang og beskyttelse kan redde en hel generasjon

Unicef