Nødhjelp når beleirede områder i Syria

  • 20160421_123912.jpg

    Den største nødhjelpskonvoien som har krysset over til opprørskontrollerte områder.

Den største nødhjelpsleveransen til de opprørskontrollerte delene av Syria ankom torsdag den beleirede byen al-Rastan, to mil nord for Homs. Konvoien, som besto av 65 lastebiler, var fullastet med medisinsk utstyr, vannrenseutstyr, mat og annen viktig nødhjelp til 122.000 mennesker. Røde Kors, UNICEF og andre FN-organer sto bak leveransen.

- Det er svært oppløftende at vi nå klarer å få inn nødhjelp til denne delen av Syria. Vi har sett en beskjeden, men reell fremgang i leveransene av humanitær hjelp til de beleirede områder den siste tiden. Det er på ingen måte nok, men det gir håp om at vi skal klare å nå ut til enda flere som har vært avskåret fra hjelpeforsyningene, sier Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i UNICEF Norge. Han har nettopp kommet tilbake fra besøk i Syria.

Al-Rastan har vært i sentrum for harde kamper de siste fire årene. Svært lite hjelp har nådd byen, men opphold i kamphandlingene har den siste tiden gjort det mulig å nå befolkningen med nødhjelp. 500.000 mennesker lever under beleiring i Syria, og behovet for nødhjelp er prekært.

Blant forsyningene var også vaksiner til den landsdekkende vaksinasjonskampanjen som starter søndag. Under halvparten av syriske barn blir i dag vaksinert mot alvorlige sykdommer som polio, meslinger og stivkrampe. 

- Barn som er rammet av konflikten havner i en negativ spiral som tar fra dem helsen, og dermed fremtiden. Vaksine kan bidra til å bryte den spiralen, derfor er det viktig at vi også får levert vaksinene til alle deler av landet, sier Apeland.

Hvis du ønsker å bidra til UNICEFs arbeid for syriske barn kan du gå inn her.

 

trulss bilde

er kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge. Han har jobbet for UNICEF i felt i Jemen. I tillegg har han jobbet for FN-organisasjonen FAO i Pakistan og Panama gjennom beredskapsstyrken NORCAP.

UNICEF intensiverer hjelpen i Syria

Bli med til den syrisk-tyrkiske grensen

2 års-rapport: Syrias tapte generasjon

Unicef