Når drømmer går i oppfyllelse

I dag ble en av Murtazas drømmer til virkelighet. Femåringen fra Afghanistan som elsker fotball fikk overraskelsespakke fra UNICEF-ambassadør Leo Messi

Du leste kanskje historien om fem år gamle Murtaza? Han elsker fotball og Leo Messi er favorittspilleren. Men familien som lever av jordbruk i Afghanistans hovedstad Kabul har ikke råd til å kjøpe det femåringen ønsker seg alle mest- nemlig en fotballtrøye.

Murtaza laget seg derfor Argentinatrøye av en blå og hvitstripete plastpose. På ryggen har han med pen tegnet på tallet 10 og Messi.

Historien om gutten gikk verden rundt og Messi selv fikk også se bildene av den fotballelskende gutten i Kabul. UNICEF-ambassadøren sendte derfor en signert fotballtrøye og fotball til gutten og i dag fikk Murtaza overlevert gaven fra den verdenskjente fotballspilleren.

"Jeg elsker Messi og på skjorten står det at han elsker meg", sier femåringen.

Muligheten til å leke er avgjørende for barns mentale helse spesielt i områder som er preget av krise og konflikt, slik som Afghanistan. Og evnen til å drømme skaper grobunn for en lysere fremtid.

”Alle barn har drømmer og drømmer er en kraft som er med på å dytte verden fremover. Historien fra Afghanistan viser at av og til blir også drømmer til virkelighet. Jeg håper Murtaza fortsetter å leve ut drømmene sine, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G Apeland.

helenes bilde

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Dobling av antall barn som søker asyl i Europa

Tennisspilleren Novak Djokovic blir UNICEF-ambassadør

Afghanistan: Dramatisk økning i antall drepte og sårede barn

Unicef