Første nødhjelpskolonne etter Syriaavtale

  • un07564.jpg

    Et barn blir undersøkt for underernæring i Madaya i forbindelse med den aller første kolonnen i januar i år

Sårt tiltrengt ernæringstilskudd til romlende mager. tepper, medisiner, vannrenseutstyr og mat. Over 100 lastebiler med nødhjelp ble sendt fra Damaskus i dag.

 

Over 100 lastebiler dannet en lang hvit rekke i Damaskus, Syria, tidligere i dag og buktet seg frem til Muadhamiya hvor nødhjelp nå blir lastet av. 35 lastebiler blir stående mens resten av kolonnen fortsetter til Madaya, Zabadanu, Foah og Kefraya.

Dette er den første nødhjelpskolonnen til beleirede byer etter at man ble enige om en Syriaavtale for snart en uke siden. Senere i uken skal etter planen Kafr Batna og Deir al-Zour får nødhjelpsforsyninger.

 

Det er UNICEF, andre FN-organisasjoner og Røde Kors står bak kolonnen med hjelp. Lastebilene inneholder ernæringstilskudd, pledd, klær, medisiner, mat, vannreseutstyr og hygieneartikler. I forbindelse med kolonnen forsøker man også å evakuere flere av de som trenger akutt medisinsk behandling.

 

-UNICEF er veldig glad for at det nå kommer inn hjelp til flere av områdene som ikke har fått hjelp på lenge, og at de som har fått hjelp nå får påfyll slik at de har forsyninger for en lengre tid fremover. Selv om en Syriaavtale er på plass er det fortsatt mye som gjenstår før det er fred i landet og behovet for hjelp er prekært.
 
Rundt 200.000 barn bor i beleirede områder i Syria.
 
Vil du hjelpe kan du sende kodeord SYRIA til 2040 (250,-)
 
 

 

helenes bilde

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

200.000 syriske barn bor i beleirede byer

Ny hjelpesending på vei til beleirede byer i Syria

-En 16 år gammel gutt døde av underernæring rett foran øynene våre

Unicef