Du er her:

Unicef

Bjørn Kjos og Bernt Apeland i Den Sentralafrikanske republikk i forbindelse med Fyll et fly-kampanjen i 2014. Foto:UNICEF/Brekke

Sommeren har ikke bare budt på passasjerrekorder og fulle fly. Norwegians passasjer har nemlig vært i det gavmilde hjørnet gjennom hele sommeren og gitt over en halv million kroner til UNICEFs arbeid for barn. Flyselskapets kunder har donert penger samtidig som de har bestilt sin reise på nett.

Totalt har Norwegians passasjerer donert 525 107 kroner i løpet av de seks siste ukene gjennom den nye, nettbaserte donasjonsmotoren fra Amadeus.

- Jeg vil takke alle våre fantastiske passasjerer for rausheten de har vist gjennom hele sommeren. At de til sammen har gitt over en halv million kroner til UNICEFs arbeid for barn over hele verden viser at et lite beløp fra mange utgjør store summer. Dette bidrar til at enda flere barn får den framtiden de fortjener, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

- Dette viser at Norwegians kunder ønsker å være med på å gjøre verden til et bedre sted for barn. Men det viser også at det er lettere å engasjere seg når det legges til rette for at det skal være enkelt, slik Norwegian og Amadeus nå har gjort. Jeg retter en stor takk begge selskapene og alle kundene, sier generalsekretær i UNICEF Norge Bernt G. Apeland.

Et lite klikk når billettkjøpet avsluttes er nok. Gjennom donasjonsløsningen kan man velge om man vil gi 25, 50, 75 eller 100 kroner. 25 kroner er nok til et myggnett som beskytter nyfødte mot malaria. UNICEF kan vaksinere 45 barn mot polio for 50 kroner. For 75 kroner kan 25 barn få skolebøker, og 100 kroner er nok til 34 energimatpakker – 11 dagers rasjon til et undernært barn.

Norwegian og UNICEF har hatt signaturpartnerskap siden 2007. Gjennom samarbeidet har vi blant annet sendt et fly til fullastet med nødhjelp til Den sentralafrikanske republikk, Norwegian har hatt innsamlingsaksjoner om bord, og de ansatte har gitt den årlige julegaven til UNICEFs viktige arbeid. Da Norwegian i 2012 feiret 10-årsjubileum gikk overskuddet fra jubileumskonserten gikk til UNICEF.

 

Flere artikler i samme kategori

Ikke alle får besøk av nissen, men UNICEF satser på å nå frem til barn også der nissen ikke kommer på besøk. Og i motsetning til nisseverkstedetet på Nordpolen, ruller pakker til verdens barn ut hele året fra UNICEFs samlebånd.I utkanten av København ligger verdens mest produktive nisseverksted....
Adouala var åtte år gammel da en bombe traff hjemmet hennes i Nord-Mali. Begge foreldrene ble drept. Det gikk lang tid før den lille jenta snakket igjen.I 2012 ble skolen hun skulle gå på stengt. Titusener ble drevet på flukt da konflikten mellom separatister og regjeringsstyrker gjorde det umulig...
Norwegian og UNICEF Norge tar samarbeidet et steg videre, og sender et fullastet fly med nødhjelp fra Norge til Den sentralafrikanske republikk (SAR). I oktober lander Norwegian-flyet med medisiner og annet utstyr i SARs hovedstad Bangui, hvor barn og familier har vært uskyldige ofre for en brutal...