Oslo Education Summit : Bli med inn i flyktningleiren Za’atari

Gjennom virtual reality inviterer UNICEF deg med inn i flyktningleiren Za’atari i Jordan. Møt filmmakeren og prøv selv hvordan teknologien fungerer.

I det du tar på deg brillene er du midt i ørkenen Sidra (12) og familien flyktet gjennom for å komme fra Syria til Jordan. Deretter er du midt flyktningleiren Za’atari. Du kan bevege deg rundt i leiren. Se bak deg, der sitter Sidra og snakker til deg.

Gjennom bruk av denne teknologien kan man på en levende måte vise hvordan barn i kriser har det. En av de store utfordringene som barn i kriser står overfor er dårlig tilgang til skole og kvalitetsutdanning.

UNICEF samarbeider derfor med næringslivet for å forsøke å finne innovative løsninger på utdanningskrisen i verden. Vi er opptatt av å ta i bruk ny teknologi og finne nye måter å bruke eksisterende teknologi på for å skape endringer for barn.

Telenor er en viktig partner for UNICEF i å lage fremtidens løsninger. Sammen har vi allerede laget flere innovative løsninger på helsefeltet, nå står kunnskap og utdanningsfeltet for tur.

Mandag 6.juli klokken 09.30 kan du selv få prøve VR-teknologien. Du får også møte:

  • Jo Bourne, UNICEFs sjef for utdanning.
  • Katja Nordgaard, konserndirektør for Corporate Affairs for Telenor Group
  • Gabo Arora, Seniorrådgiver for UN Millenium Campaign og regissør av filmen “clouds over Sidra”

Jo Bourne vil snakke om viktigheten av utdanning i kriser, ett av hovedtemaene på konferansens dag en. Katja Nordgaard vil snakke om hvordan Telenor arbeider med innovasjon for en bedre verden for barn. Gabo Arora vil fortelle dere hvordan han har arbeidet for å lage « clouds over Sidra »

Du finner oss i foajeen på Hotell Radisson Blue Plaza i Oslo

 

helenes bilde

Helene har harbeidet som kommunikasjonsrådgiver i UNICEF Norge i 6 år

Gjennom jobben reiser hun en del i felt for å dokumentere UNICEFs arbeid. Helene arbeidet for UNICEF i Liberia, i forbindelse med Ebolaepidemien 2014/2015 og jobbet med krisekommunikasjon på regionkontoret til UNICEF i Vest- og Sentralafrika i 2016.

Skole for alle krever nye løsninger

UNICEF + Gucci = Utdanning

FN-dagen : En hel generasjon på kanten av stupet

Unicef