Ny rekord for UNICEF-runden

Også i 2011 ble det ny rekord i UNICEF-runden. Norske skolebarn løp inn hele 2,6 millioner kroner for skoler Afrika.

For andre år på rad ble det satt ny rekord i UNICEF-runden. I 2011 løp norske skolebarn inn hele 2,6 millioner kroner for skoler Afrika. Det har gitt skolegang og nytt håp til mange barn.

-Det engasjementet som norske skolebarn viser, er både gledelig og veldig inspirerende.  Ved å delta i UNICEF-runden har de bidratt til å gi mange tusen barn i fattige land muligheten til en bedre fremtid, sier Bernt G. Apeland, som er generalsekretær i UNICEF Norge.

UNICEF-runden er et solidaritetsløp der barna skaffer seg sponsorer i nærmiljøet som betaler dem for hver runde de løper. Samtidig lærer de om barns rettigheter, FNs tusenårsmål og betydningen av skolegang. Elevene finner selv sponsorer som betaler en sum for hver runde barna løper.

Antallet skoler som er med har økt for hvert år, og innsamlet beløp har stadig nådd nye rekorder, og i 2011 deltok over 20 000 elever fra hele landet. For mange skoler har UNICEF-runden nærmest blitt tradisjon, og tilbakemeldingen fra elevene, lærerne og ikke minst foreldrene var at dette var et flott tiltak. Siden starten i 2001 har det blitt samlet inn nesten 14 millioner kroner gjennom UNICEF-runden. Det er nok til å bygge 82 skoler, og sørge for at nesten 50 000 barn får skolegang.

- Dette er et veldig bra konsept. Skolebarna jobber fysisk ved å være i aktivitet for å hjelpe andre barn, sier Jorill Ommedal ved Ellingsrudåsen skole i Oslo.

Rundt 70 millioner barn i verden går ikke på skolen, og halvparten av dem bor i Afrika sør for Sahara. En generasjon uten utdanning er en bremsekloss mot utvikling, og "Schools for Africa" skal derfor gi 8 millioner barn i 11 afrikanske land meningsfull og trygg skolegang i årene fram til 2014. Som et ledd i kampanjen blir skoler bygget og rehabilitert, lærebøker anskaffet og lærere blir utdannet.

- Skolegangen er nøkkelen til en bedre fremtid både for den enkelte og samfunnet. Derfor er det så flott at norske skoler har tatt utfordringen og har deltatt i UNICEF-runden. Tusen takk til alle som har løpt og bidratt til dette flotte resultatet, sier Apeland

Fortsatt er det 67 millioner barn i verden som ikke får skolegang, men antallet har gått ned fra 115 millioner i 2002

- Her i Norge tar vi det som en selvfølge at alle barn skal gå på skolen, men fortsatt er det mye som gjenstår før vi når FNs tusenårsmål om skolegang for alle barn i verden. Vi er veldig glade for at norske skolebarn bidrar på sin måte til at vi kommer litt nærmere dette målet, sier Apeland.

 

Bruker aktivitetsdagen til å støtte barns rett til utdanning

Bli med Kaizer Orchestra å sykle for UNICEF

Kaizers-konsert til UNICEF

Unicef