Afrikas Horn: Halvparten av barna som når frem til leirene er underernært

Tilstanden til barna på flukt forverrer seg. For å redde flere liv oppretter UNICEF ernæringssentre på grensen mellom Somalia og Kenya.   

- Nesten halvparten av barna som når frem til flyktningleiren Dadaab i Kenya er underernært, og alt for mange barn dør på veien eller rett etter at de har kommet frem, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i UNICEF Norge.

Hver dag klarer 1300 nye flyktninger å fullføre den strabasiøse marsjen til Dadaab. For å kunne redde flere liv, etablerer UNICEF nå ernæringssentre i Liboi som ligger ved grensen mellom Somalia og Kenya.

- Fra grensen er det fortsatt 10 mil å gå til flyktningleiren Dadaab. Helsen til noen av barna som krysser grensen ved Liboi er så kritisk at de ikke kan vente til de kommer til Dadaab med å få behandling, sier Bernt G. Apeland.

UNICEF har også levert nok medisiner og medisinsk forbruksmateriell til å behandle 10 000 mennesker til helsesenteret i Liboi.

- Den beste hjelpen vi kan gi, er der folk bor, slik at de slipper å legge ut på en utmattende og farlig flukt, men vi må også sørge for at de som allerede har forlatt sine hjem kommer frem til flyktningleirene i sikkerhet, sier Apeland.

UNICEF har bedt verdenssamfunnet om 1,7 milliarder kroner ut året for å redde de sultrammede barna. Foreløpig har organisasjonen mottatt 40 prosent.

- Behovet er fortsatt enormt, men det er gledelig å se at givergleden i Norge er økende. UNICEF Norge har nå samlet inn 2,6 millioner kroner - en økning på en million kroner den siste uken, sier Apeland.

Du kan bidra med 200 kroner ved å ringe 820 44 705, eller gå inn på UNICEFs nettsider www.unicef.no

For nærmere opplysninger kontakt fungerende kommunikasjonssjef Anne Britt Horn Hanssen, UNICEF Norge, tlf. 24 14 51 11

 

UNICEF (the United Nations Children’s Fund) er FNs barnefond og verdens største hjelpeorganisasjon for barn. UNICEF arbeider i mer enn 150 land og områder for å bidra til barns overlevelse og et godt liv – fra mors liv og gjennom hele oppveksten. UNICEF arbeider for barns rettigheter både i og utenfor Norge. Prioriterte oppgaver er trygt drikkevann, helse og ernæring, god grunnleggende skolegang for alle gutter og jenter, og å beskytte barn mot vold, utnyttelse og aids. UNICEF er fullt ut finansiert av frivillige bidrag fra enkeltpersoner, bedrifter, stiftelser og regjeringer.

 

Ett år siden hungersnøden på Afrikas Horn

2 millioner barn er truet av krise på Afrikas Horn

Sahel: Kolerautbrudd

Unicef