2 millioner barn er truet av krise på Afrikas Horn

Millioner av barn mangler vann, mat og medisiner, hvis de skal overleve den verste tørke på seksti år.

Det er akutt behov for hjelp på Afrikas Horn, hvor den verste tørke på seksti år har satt millioner av menneskers liv i fare. Over ni millioner mennesker har akutt behov for mat, vann og medisiner – nesten to millioner av dem er barn under fem år.

- Vi er veldig bekymret for barnas situasjon på Afrikas Horn. Underernæring er i seg selv livstruende, i tillegg er risikoen for vannborne sykdommer som diare svært stor siden de mangler rent vann sier Bernt Apeland, generalsekretær i UNICEF Norge.

Kenya, Somalia, Eritrea, Etiopia og Dijibout er rammet av krisen 

Afrikas Horn, som består av landene Kenya, Somalia, Eritrea, Etiopia og Dijibouti, er nå rammet av en krise, som er blitt kalt den verste på 60 år. Krisen har fått matprisene til å eksplodere, og tusenvis av familier står i fare for å sulte ihjel.

Mer enn 25 prosent av befolkningen i nord-Kenya lider av akutt feil ernæring – i Turkanadistriktet er tallet oppe i 37,4 prosent. Barn flykter sammen med familiene fra Somalia til Etiopia og Dadaab i Kenya, hvor flyktningeleirene allerede er overfylte.

UNICEF jobber for å bedre barnas situasjon

UNICEF er tilstede på Afrikas Horn og arbeider med å få behandlet barn som lider av feil- og underernæring sammen med helsemyndighetene, internationale hjelpeorganisasjoner, samt lokale NGOs. Lignende samarbeid har også gjort det mulig å iverksette vaksinasjon av barn, sørge for rent vann og bedre sanitetsforholdene i flyktningeleirene.

Men i takt med at krisen forverres, stiger behovet for hjelp.

For nærmere opplysninger kontakt fungerende kommunikasjonssjef Anne Britt Horn Hanssen, UNICEF Norge, tlf. 24 14 51 11

 

Værfenomen setter livene til små barn i fare

Afrikas Horn: Halvparten av barna som når frem til leirene er underernært

Ett år siden hungersnøden på Afrikas Horn

Unicef