Harry Hole-prisen til UNICEF

  • harry_holeprisen.jpg

    Harry Hole-prisen
    Vi gratulerer og takker årets "ålreite fyr", Eddie Eidsvåg! Sammen med styret i Harry Hole-stiftelsen har han nettopp delt ut årets Harry Hole-pris til UNICEF og Zamora Teran Foundation.

UNICEF Norge er stolt mottager av Harry Hole-prisen for 2014, noe som betyr hele 750.000 kroner til et skoleprosjekt på Costa Rica. Ved tildelingen – som selvsagt fant sted på Harry Holes stamsted Schrøder – sa Jo Nesbø at UNICEFs prosjekt er viktig for å nå ut til marginaliserte barn:

- Jeg har nettopp kommet tilbake fra en reise i Latin-Amerika, blant annet til Costa Rica. Der så jeg at veldig mange barn ikke får oppfylt det som burde være en grunnleggende rett til skolegang. UNICEFs prosjekt vil tilrettelegge for at flere barn får denne rettigheten, sa Harry Holes opphavsmann.
 

UNICEF deler Harry Hole-prisen, som i år er økt til 1 million kroner, med organisasjonen Zamora Teran Foundations. De får 250.000 kroner til sitt prosjekt ”One laptop for all” i Nicaragua. Samtidig ble mannen bak ”Pøbel-prosjektet”, Eddie Eidsvåg utnevnt til ”Årets ålreite fyr” for sin mangeårige innsats mot frafall blant ungdom i skole og jobb.

Den ”ålreite fyren” har sammen med styret i Harry Hole-stiftelsen vært med på å velge ut prisvinnerne UNICEF og Zamora Teran Foundations. Han satte pris på å kunne gi bort prispengene til to prosjekter han selv har stor tro på, og roste UNICEF for ”Fantastisk jobb for barn og unge i hele verden”.

UNICEF Norges generalsekretær, Bernt G. Apeland, takket for Harry Hole-prisen og minnet om at mange barn i Costa Rica har det tøft selv om landets BNP er relativt høy.

- En tredjedel av barna i Costa Rica lever under fattigdomsgrensen, og en tiendedel vokser opp i ekstrem fattigdom. Disse barna har stor sannsynlighet for å falle ut av skolen allerede etter første klasse. Derfor vil vi sammen med skolemyndighetene i Costa Rica sørge for at disse mest marginaliserte barna får begynne ett år tidligere på skolen og ta første skoleår over to år, sa Apeland.

Harr Hole-stiftelsen, som ble etablert i 2008, har som mål å bidra til grunnleggende lese- og skriveferdigheter hos barn, spesielt i utviklingsland. Stiftelsens kapital baserer seg på alle rettigheter og inntekter fra romanen/filmen ”Hodejegerne”, og kapitalen vil snart få påfyll: Neste år vil rettighetene fra Nesbøs kommende bøker ”Blod på snø” og ”Mer blod” også bli overført stiftelsen.   

- Bøker og blyanter er våre sterkeste våpen

UNICEF + Gucci = Utdanning

Norske gutter langt etter jenter i leseferdigheter

Unicef