NHH Aid er det humanitære underutvalget i studentforeningen ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Virksomheten de støtter skal være langsiktig og ha fokus på utdanning;– derfor falt valget på UNICEF og kampanjen Schools for Africa i Malawi. NHH Aid skal også skape engasjement og holdningsbevissthet blant studentene ved skolen.

NHH Aid samler inn over 1 million kroner årlig til å bedre utdanningssituasjonen i Malawi gjennom ulike arrangementer, som bistandsløp, auksjon og bøsseinnsamling, både på NHH og i Bergen. De jobber både strategisk og kreativt for å nå sine ambisiøse mål, med hovedaktivitetene knyttet opp til den årlige aksjonsuken i september.

UNICEF jobber også med barnehjem, som i Zomba. Her fikk vi oppleve, og ta del i, lek som et verktøy for læring.

Internship

Som en del av samarbeidet med NHH Aid, har UNICEF Norge et program hvor studenter ved NHH kan søke på et ettårig internship. Som intern jobber man ett semester ved UNICEF Norge-kontoret og ett semester ved UNICEFs kontor i Malawi. Følg interns på blogg.

Om få år skal studenene ved NHH gjøre yrkesvalg. Da er det stor sannsynlighet for at mange vil havne i firmaer som er opptatt av det samme som oss i UNICEF. Firmaer som er engasjerte, og som bruker sitt engasjement aktivt også inn i styre og ledelse. UNICEF Norge tror studentene ved NHH vil ha klare meninger om hvor sin bedrift står i sitt samfunn- og bærekraftige arbeid. For UNICEF Norge er det et veldig positivt signal at noen av våre sterkeste samarbeidspartnere scorer best på inter verdiskapning på mange målinger.

Skolen i Malawi var ødelagt av flom og elevene hadde hatt skoleundervisning ute under trær i 6 uker. Slik ser det ut når disse barna får et midlertidig skoletelt til klasserom i påvente av nye skolebygg:

 

Unicef