Flere uker med monsunregn og katastrofale oversvømmelser i Nepal, India og Bangladesh har rammet flere millioner barn og deres familier. UNICEF jobber med å hjelpe de omkring 16 millioner barna som har akutt behov for hjelp.

Millioner av barn har flyktet fra sine hjem, skoler og til og med sine venner og familiemedlemmer i de katastrofale oversvømmelsene sier Jean Gough, UNICEFs regionssjef i Sør-Asia.

Siden midten av August har minst 1288 omkommet og over 45 millioner mennesker har måtte flykte fra ødeleggelsene.

Hva gjør UNICEF?

UNICEF jobber med regjeringene i landene for å reparere og desinfisere 40 000 brønner og distribuerer vannrensetabletter, hygieneprodukter og vannbeholdere for å redusere vånnbårne sykdommer. 

UNICEF jobber også med å sette opp midlertidige skoler for barn og organiserer transport ved hjelp av båter for barn og lærere til skolen. 

I september kommer vaksineprogrammet mot meslinger og stivkrampe til å starte, mens informasjonskampanje om ernæring og hygiene løper parallelt. UNICEF supplementerer også med impregnerte myggnett for å redusere sykdom.

Hvordan kan du hjelpe?

Som UNICEF-fadder er du med og sikrer langsiktig hjelp til barn i nød. UNICEF er tilstede i over 190 land og jobber døgnet rundt for å beskytte barna, men det er kun med din hjelp at vi kan unngå at barn går glipp av utdanning, vaksiner, rent vann og alt som vi i Norge tar for gitt.

flom i nepal

Hva koster fadderskapet?

Folk flest velger å gi 250/mnd (9/dagen). Du betaler enkelt med avtalegiro hver måned. Dette er den mest kostnadseffektive måten å hjelpe på. (Beløp over 500 pr år, gir deg skattefradrag).

flom i nepal unicef hjelper til med forsyninger

Hvor mye kommer frem?

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper - inntektsgivende arbeid. 3 kroner går til administrasjon. Vi er medlem av innsamlingskontrollen.

flom i nepal jente søker ly for regnet

Er det noe bindingstid?

Å være UNICEF-fadder er ikke bindende og du kan avslutte fadderskapet når du ønsker. Ta kontakt med oss på e-post: giver@unicef.no eller telefon 241 45 100 hvis du har spørsmål.

Hans Rosling gir deg det store verdensbildet.

Enkelt fortalt:

 
Hans Rosling (1948 - 2017) var venn med mange flere enn kollegene i UNICEF, han var venn med alle barn rundt om i verden. Ingen kunne formidle komplisert statistikk på en enklere måte enn ham. Vi vil alle savne ham. - Anthony Lake
Anthony Lake

Hvor mye av pengene går til formålet?

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. For å være effektive må arbeidet planlegges, tilpasses lokale forhold og organiseres godt.  Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper - inntektsgivende arbeid som kampanjer, utsendelser og produksjon av informasjonsmateriell. 3 kroner går til administrasjon.

Vi er medlem av Innsamlingskontrollen.


innsamlingskontrollen

Unicef