Testamentariske gaver

HVA ER EGENTLIG TESTAMENTARISKE GAVER?

En testamentarisk gave består i at du setter av en gave i testamentet ditt til Unicef sitt arbeid for verdens barn. En gave som ikke koster nå, men som kan bidra til at verden blir et bedre sted, etter du selv har gått bort. Du kan velge å sette inn et beløp, en gjenstand eller en prosent av boet etter alt annet er gjort opp. Det finnes heldigvis regler for hvordan du må gå fremfor dette, og har du spørsmål kan du få hjelp til dette her.

  

Hvorfor gi til UNICEF?

BARE BARNA KAN FIKSE FRAMTIDEN

De fleste av kampsakene fra 30-40 år tilbake er fortsatt like aktuelle i dag: Store sult- og naturkatastrofer, folkemord, mennesker på flukt fra krig, undertrykkelse og diskriminering pga av rase, religion eller kjønn. Så har verden likevel ikke lært? Joda. Mye er faktisk bedre enn før, men som alltid må vi sette vår lit til at neste generasjon blir enda klokere enn oss selv. Noe av det viktigste vi kan gjøre for å få til dette er å sørge for at alle barn får en skikkelig utdannelse. Verdens barn står foran store utfordringer både på kort og lang sikt. Og vi skal alltid være i første linje der barn trenger akutt hjelp, enten de er ofre for sultkatastrofen i Jemen eller sitter foreldreløse i en flyktningleir ved grensen til Syria.

Samtidig er det først når vi jobber forebyggende at vi virkelig kan få til de store endringene. Derfor er f.eks. både kampen for jenters rettigheter og bygging av skoler, utdanning av lærere og utvikling av skolemateriell en viktig kampsak for oss. Fordi vi tror at et likestilt verdenssamfunn der flere har utdannelse vil føre til at vi får færre kriser i framtiden.

 


Jon Wang
Arvansvarlig, UNICEF
Mobil: 46 62 83 66
E-post: jon.wang@unicef.no


Kontakt oss

KONTAKT OSS OM EN TESTAMENTARISK GAVE

Vil du vite mer om hvordan man går fram, ønsker du at vi skal hjelpe deg å sette opp et testament eller har du andre spørsmål? Skriv det inn i dialogboksen under, så tar vi kontakt med deg.

 

 

.