Drømmen om skole ble virkelighet

I likhet med flere hundre tusen barn i Syria ble Joumana (15) tvunget til å flykte fra hjemmet sitt på grunn av økende voldshandlinger. I 2012 ble Joumana fordrevet fra landsbyen sin i Deir-ez-Zor i nordøst-Syria; noe som var begynnelsen på en lang rekke flukter. De søkte først ly i en nærliggende landsby. Der måtte de bo på en skole som ble brukt av familier som også hadde flyktet, og de delte et lite klasserom med fire andre familier.

Les mer

Takknemlig for å gå på skole

I landlige Balutsjistan i Pakistan – i et ufruktbart landskap der det er langt mellom husene – er skoler en sjeldenhet. Og selv når de finnes er foreldrene ofte motvillige til å la døtrene sine forlate hjemmet for å gå på skolen.

Samira benytter moderne undervisningsmetoder ved UNICEF-støttede Haji Azeen Kalmati læringssenter. 

Les mer

Norske gutter langt etter jenter i leseferdigheter

Å bo i et rikt land garanterer ikke lik tilgang til kvalitetsutdanning, fastslår en rapport utarbeidet av UNICEFs forskningssenter Innocenti. Barn i mindre velstående land gjør det ofte bedre på skolen til tross for færre nasjonale ressurser, ifølge rapporten.

Les mer

BI Studentaksjonen velger UNICEF

BI-studentenes humanitære aksjon har nå signert partneravtale med UNICEF. De ønsker å jobbe for å gi syriske flyktninger i Jordan mulighet til å få en utdanning.

 

Les mer

Ingen barn skal grue seg til halloween

Oktober byr på halloween og skummel moro for mange barn, men ikke alle får være med på festen. Nille og UNICEF Norge samarbeider for at ingen barn skal grue seg til halloween.

Halloween er blitt en nasjonal begivenhet som på denne tiden av året berører nesten alle barn. Det prates om halloween i skolegården, og planlegging av feiringen begynner i god tid før selve dagen. Det kan gjøre vondt for de som blir utelatt. Uansett hva man måtte mene om halloween, bør vi voksne være enige om at barn ikke skal behøve å grue seg til denne årlige begivenheten.

Les mer

FN-dagen: På flukt til et bedre liv

24. oktober er FN-dagen, og i år ble den markert på Litteraturhuset i Oslo ved å snakke om migrasjon.

I følge FN lever rundt 68,5 millioner mennesker på flukt i dag – de fleste av dem (omtrent 40 millioner) i eget hjemland. Dette er mennesker som har måttet forlate hjemmene sine på grunn av krig og konflikter. I tillegg til disse er nærmere 19 millioner fordrevet på grunn av naturkatastrofer.  Mennesker som kommer til Norge har krav på beskyttelse, og i dag setter vi fokus på hvordan man kan løse dette på best mulig måte.

Les mer

Barn på flukt - først og fremst barn

24. oktober er selveste bursdagen til De forente nasjoner: FN-dagen. I dag for 73 år siden trådte FN-pakten i kraft. Mange ganger siden har det blitt hevdet at verdensorganisasjonen er ute av takt med sin egen samtid. Men like ofte har FN vist at organisasjonen er det beste alternativet medlemsstatene klarer å stable på beina.

Les mer

30 tonn utstyr levert i Indonesia - takket være ditt bidrag

Jordskjelvet og tsunamien som slo inn over Sulawesi-regionen i Indonesia 28. september var den andre katastrofen som rammet landet på kort tid. I august ble øyen Lombok utsatt for flere jordskjelv, og UNICEF kjemper nå for å hjelpe 1,4 millioner mennesker, der 475.000 er barn.

Rundt 1,5 millioner barn er berørt av katastrofen. 2010 er mennesker bekreftet døde, 10.700 alvorlig skadet, og 671 mennesker er fremdeles savnet. Behovet for hjelp er stort.

Ditt bidrag hjelper!

Les mer

Får lære - mot alle odds

I den kriserammede regionen Mali i Vest-Afrika gir læringssentre nytt håp til barn og lokalsamfunn. Det kan de takke fjorårets TV-aksjon for. 

Les mer

Jentenes dag – med rett til å lære

FNs internasjonale jentedag er 11. oktober, og UNICEF ønsker å sette fokus på jenters muligheter til utdanning. 

Verden endrer seg i rasende fart med et arbeidsliv som preges av innovasjon og teknologi. De siste årene har jenter i mye større grad enn tidligere fått tatt del i denne utviklingen.

Les mer

Sider

Unicef