Fest da Åsgård ble UNICEF Rettighetsskole

Med egenkomponert rap, danseshow og café markerte Åsgård skole i Ås at avtalen om å bli en UNICEF Rettighetsskole ble undertegnet.

Les mer

Oljefondet og UNICEF går sammen for barns rettigheter

250 millioner barn er berørt av sko- og klesindustrien. UNICEF og Oljefondet har invitert flere av de ledende selskapene i verden til et nettverk for å skape bedre forhold for barn i og rundt industrien.

Les mer

Fødselsregistreringen stupte under Ebola

Mer enn 70.000 barn i Liberia ble ikke registrert etter fødselen på grunn av Ebola. Bare 700 ble fødselsregistrert i årets fem første måneder, samtidig som man vet at det reelle fødselstallet er mye høyere. Å bli registrert ved fødsel er en rettighet alle barn har og det er helt avgjørende for å få alle de andre rettighetene, som helsehjelp og skole. Uten fødselsregistrering så finnes du per definisjon ikke. UNICEF jobber sammen med regjeringen i Liberia for å få på plass en registreringskampanje i nærmeste fremtid.

Les hele pressemeldingen:

Les mer

Minst 365 barn er drept i Jemen

Minst 365 barn er drept i Jemen siden konflikten eskalerte i mars i år. Nesten 500 barn er skadet. Samtidig er det få utsikter til en bedring i situasjonen.

Les mer
  • #IGiveYouMyVoice

Skrik for Kongos voldtektsofre

I Kongo blir voldtekt brukt som våpen for å spre frykt og kontrollere samfunn. Margrethe W. Solvang har dratt igang kampanjen #igiveyoumyvoice for å støtte til Kongos kvinner og barn i kampen mot de grufulle overgrepene.

Les mer
  • Haiti  5 år etter

Haiti 5 år etter jordskjelvet: Mange fremskritt, store utfordringer

Det er i dag fem år siden jordskjelvet rammet Haiti. Det har skjedd mange fremskritt, men utfordringene er fortsatt store. 80 000 mennesker i Haiti er fortsatt hjemløse og befinner seg i interne flyktningleirer rundt i landet. Og siden jordskjelvet 12.januar 2010 er 700 000 innbyggere rammet av kolera. 8900 av disse har mistet livet på grunn av epidemien

Les mer
  • Postkodelotteriet

Protestbrev til kulturministeren

Det er ikke gratis å gi barn livsnødvendig helsehjelp, hindre at verdifull regnskog hugges eller sørge for at menneskerettigheter følges verden over. I dag møter vi opp hos kulturminister Torhild Widvey for å understreke dette poenget.

Les mer
  • Bernt Apeland i CAR

Riktig god jul til deg og verdens barn

Vi i UNICEF ønsker deg og alle verdens barn en riktig god jul. Nedenfor en julehilsen fra generalsekretæren i UNICEF Norge. 

Det året vi nå er i ferd med å legge bak oss har bydd på både fremskritt og tilbakeslag for verdens barn. 

År etter år med målrettet bevisst satsning på å skape en bedre verden som tar bedre vare på barna våre, fortsetter å skape resultater. Siden 1990 er barnedødeligheten halvert, stadig flere jenter og gutter får gå på skole, og stadig færre barn utsettes for barnearbeid. 

Les mer
  • Harry Hole-prisen

Harry Hole-prisen til UNICEF

UNICEF Norge er stolt mottager av Harry Hole-prisen for 2014, noe som betyr hele 750.000 kroner til et skoleprosjekt på Costa Rica. Ved tildelingen – som selvsagt fant sted på Harry Holes stamsted Schrøder – sa Jo Nesbø at UNICEFs prosjekt er viktig for å nå ut til marginaliserte barn:

Les mer
  • Helene Sandbu Ryeng blant kolleger i Liberia

Ebola i Vest-Afrika: Frykter "usynlige" julegjester

Vi mangler penger i kampen mot ebola. I en appell som sendes ut i dag ber UNICEF verdenssamfunnet om ytterligere 500 millioner dollar (3 milliarder kroner) for å kunne gjennomføre de tiltakene som er prekære nå i kampen mot den dødelige epidemien. Selv om søkelyset fra media har dabbet av er fortsatt 18,7 millioner mennesker i faresonen i Liberia, Guinea og Sierra Leone. Halvparten av disse er barn. 

Les mer

Sider

Unicef