Mobbing angår alle!

I dag lanserer vi i samarbeid med Dagbladet en kampanje mot mobbing. Vi håper du vil stå sammen med oss mot mobbing!

”Det jeg irriterer meg mest over, er de voksnes fravær. Jeg sa i fra. Jeg gjorde virkelig det. Men ingen tenkte at det var deres ansvar å ordne opp. I perioder var mobbingen så ille at jeg måtte fotfølge voksne for å føle meg trygg. Hva feiler det voksne som lar barn gjennomgå mobbing, som vet at barn blir mobbet, uten å tenke over at det er deres ansvar å stoppe det?” Gutt 17 år.
Søndag  19.august starter Dagbladet kampanjen ”Stå sammen” i samarbeid med UNICEF Norge og prosjektet ”Du kan være Den ene”. Gjennom daglige saker kommer Dagbladet til å løfte frem sterke historier fra mennesker som har opplevd å bli mobbet eller som selv har mobbet noen. Et ekspertpanel bestående av Håvard Tjora, kjent fra ”Blanke Ark”, Erlend Moen, skoleveilder i Trondheim kommune og Kristin Oudmayer, fagansvarlig i ”Du kan være Den ene”, stiller opp i nettdebatter på Dagbladets nettsider. På Den Ene vil vi komme med tips og råd om hvordan være en betydningsfull voksen.

Alle har et ansvar for å bekjempe mobbing. Derfor er du viktigere enn du tror.
 
”Da jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg godt kjent med en nyinnflyttet dame i oppgangen. Hun var en av de få som brydde seg om meg i årene med mobbing. Hun gjorde at jeg følte at det var greit at jeg ikke klarte å være blid og sosial. Først som voksen forstår jeg hvor mye smilene og de vennlige ordene hennes betydde. Kjenner du noen som blir mobbet, kan du bli en slik person. Det er ikke vanskelig. Et smil, et hei, et vennlig ord. Det kan bety mer enn du aner.” Marie 22 år.
Vi ønsker at flere barn får oppleve at voksne tar et aktivt ansvar for å stoppe mobbingen blant barn. DU kan være den ene som utgjør en positiv og avgjørende forskjell. Les mer om hvordan på Den Ene.
Vi håper du vil dele budskapet med dine venner og bekjente.    
Kampanjen finner du på Den Ene og på Facebook

 

Unicef