Meslinger

Etter at et storstilt vaksinesamarbeid og initiativ mot meslinger ble lansert i 2001, er antallet tilfeller globalt redusert med nesten 70%. Meslinger er likevel en av de vanligste dødsårsakene blant småbarn i enkelte land.

  • Sykepleieren Titina gir meslingvaksine til et gråtende barn i Guinea-Bissau. Stikket kan kanskje gjøre litt vondt, men det redder også liv. På denne UNICEF-støttede klinikken får barna også ormtabletter og A-vitamintilskudd.
Hva gjør UNICEF?

Milepæl i kampen mot meslinger

UNICEF kjøper om lag 173 millioner doser meslingvaksiner i året. Til tross for stor global suksess med å redusere dødsfall relatert til meslinger, dør omtrent 164.000 barn av meslinger i året.UNICEF arbeider for at alle barn skal få meslingvaksine innen de første 9 månedene av livet sitt. I tillegg forsøker vi å gi alle barn som ikke har blitt vaksinert tidlig en ny sjanse for vaksinering. Vi jobber også med å etablere effektiv overvåking av vaksinering i helsesystemene i hvert enkelt land.

  • Radioverten Ussumane Fernandes informerer om en vaksinekampanje mot meslinger på radio i Guinea-Bissau. Radioprogrammet hans er populært, og informasjon er svært viktig for å få så mange som mulig til å vaksinere barna sine.
FREMDELES MYE IGJEN

40 år med vaksine har ikke vært nok

Meslinger er fortsatt en viktig grunn til at mange barn dør, til tross for at det har vært mulig med effektiv vaksinering i over 40 år. Meslinger er svært smittsomt og sprer seg raskt blant barn som ikke er vaksinert. I løpet av de første ukene etter at et barn har fått viruset, vil immunforsvaret brytes ned, og en vanlig forkjølelse eller diaré vil kunne bli livstruende. 

  • Disse barna står i kø for å bli vaksinert mot meslinger i Guinea Bissau. Vaksinen er svært viktig for at de skal holde seg friske
Hva kan du gjøre?

Det koster så lite...

Det koster mindre enn en dollar å vaksinere et barn mot meslinger. Vaksinen er effektiv, og et svært viktig grep for å bekjempe meslinger globalt. Du kan ta del i arbeidet ved å kjøpe meslingvaksiner, bli fadder, eller å gi en pengegave til støtte for verdens barn.

Unicef