Du kan være med og løfte jentene frem. “Akkurat som gutter, kan også jenter bli leger og advokater - vi ønsker bare å få de samme mulighetene”, er beskjeden vi får av jentene vi møter. Det dummeste man kan gjøre er å undervurdere dem!

Da Malala fikk Nobels fredspris ble Muzoon invitert til Oslo. Les mer - KLIKK HER

14 år gammel flyktet Muzoon fra Syria sammen med familien sin over grensen til nabolandet Jordan. I den gigantiske flyktningleiren Za’atari fikk hun fortsette undervisningenn ved hjelp av UNICEF. Her begynte hun snart å engasjere seg for at jenter skulle få nok skolegang til å stå på egne ben og ble etterhvert et forbilde for de som allerede var, eller skulle bli, lovet bort. Problemet hun sto overfor har dype, kulturelle røtter, og mange foreldre var vanskelige å overtale. - Likevel prøvde jeg å få dem til å forstå at om du ikke er utdannet så kan ingenting beskytte deg, sier Muzoon.

I dag bor Muzoon og familien i England. Hun kjemper fortsatt for at alle jenter, spesielt i konfliktsoner, skal få skolegang. I 2014 ble hun invitert til Oslo av Malala for å bli med på overrekkelsen av Nobels fredspris. Et par år senere kom hun selv på BBC’s liste over "the 100 most influential and inspirational women, samtidig som TIME Magazine rangerte henne som en av verdens 30 mest innflytelsesrike tenåringer. Selv har hun ambisjoner om å bli journalist og håper å kunne returnere til Syria. i 2019 ble Muzoon historisk da hun som 19-åring, ble utnevnt til UNICEFs første ambassadør med offisiell flyktningstatus.


Jenter med skolegang forandrer verden!
Dette er selve utgangspunktet for UNICEFs satsing på jenters rett til skolegang. Jenter som står på egne ben finner lettere veien ut av fattigdom.

Løft jentene frem - bli UNICEF-fadder!

BLI  UNICEF-FADDER  IDAG! For bare 250 kr/mnd kan du for eksempel gi seks forskjellige barn nytt skoleutstyr. Hver måned! Skolegang er nøkkelen til fremtiden.

Sikker

Multipage

Step 1 of 3

Velg et beløp

Kampanje

Step 2 of 3

Bedriftsinformasjon

Personlig Informasjon

Should we fill out the form for you?

Step 3 of 3

Betalingsmåte

Betal med kort eller Vipps

Du går til en sikker betalingsside, der din kontaktinformasjon blir behandlet konfidensielt. Du vil kunne velge mellom betaling med kort eller Vipps.

Giro

Du får tilsendt en giro på beløpet du har valgt.

eller
Ble jenteaktivist og UNICEF-ambassadør for Etiopia. Les mer - KLIKK HER

Allerede før hun fylte 15 år hadde Hannah rukket å starte «Pencil Mountain», et prosjektet med mål om å mobilisere til økt innsats for jenters utdanning i Etiopia!

Men historien hennes begynte lenge før: Som liten emigrerte hele familien til Canada og en gang hun var tilbake på besøk ble hun kjent med en jevnaldrende jente. Før Hannah dro hjem igjen, foreslo hun at de kunne være brevvenner. Det var kun ett problem - jenta hadde verken råd til papir eller blyant. "Der og da visste jeg at det å kjempe for at flere jenter skulle få samme skolemuligheter som jeg hadde fått, ville bli en viktig del av livet mitt."

I januar 2013, kun 17 år gammel, ble hun UNICEF-ambassadør for Etiopia. Da hadde hun allerede gjort en stor forskjell i mange jenters liv. Det gjør hun fortsatt! Du kan følge henne både på Twitter @Hannahgodefa og på Facebook.


Hun studerer astronomi - planlegger å bli Syrias første kvinne på månen. Les mer - KLIKK HER

- Når jeg ser opp på stjernene er det min måte å rømme fra alt det vonde som skjer her nede på jorda, forteller Bodoor (17). Det var på en UNICEF-støttet skole i flyktningleiren Azraq at drømmen om å jobbe for NASA eller studere astronomi startet.

- Det er ingen forskjell på gutter og jenter. Jeg har en hjerne, akkurat som gutter. Jeg kan tenke, jeg kan skape, jeg kan bli akkurat det jeg vil! Hun vet at som flyktning, og jente, vil veien til målet være krevende. Men det får ikke stoppe henne. - Jeg kan bli Syrias første kvinne på månen, om jeg bare får den hjelpen eller støtten jeg trenger! Ingenting er umulig og jeg skal prøve alt jeg kan. Jeg skal studere iherdig for å sørge for at det skjer, sier hun bestemt. 

Selv om hun synes det er forferdelig å ha mistet den trygge hverdagen og den gode kontakten med venninnene sine, er Bodoor innstilt på å nå målet sitt.

Tidligere Nasa astronaut Dorothy Metcalf-Lindenburger er en av mange som er inspirert av Bodoors ambisjoner og som oppfordrer henne til å fortsette å studere astronomi - og følge sine drømmer.


Hva er nytt? UNICEF styrker jenters konkurranseevne i jobbmarkedet: Vi har startet flere nye programmer i alle verdens hjørner for å hjelpe jenter å fullføre undervisningen, ta fagbrev og få seg jobb. Eksempelvis, i Libanon hjelper vi jenter inn i IT-bransjen, noe de selv ikke trodde var mulig. Og i Bangladesh har vi startet et nytt læringsprogram for begge kjønn. Resultatet er at så å si alle som deltar, halvparten av dem jenter, får seg seg jobb. Eksempler som dette viser at jenter som gutter kan og vil. De må bare få sjansen!

Du kan være den som gir dem sjansen!

Jenter som Malak trenger deg som UNICEF-fadder nå!

Dessverre ser vi fortsatt at mange faller fra. Lille Malak fra Jemen er en av dem. Hun skulle for lengst ha fortsatt skolegangen, men fordi familen er på flukt fra har de ingen inntekter. (Se film)

 

Ofte stilte spørsmål om fadderskap

Hva koster fadderskapet?

Folk flest velger å gi 250/mnd (9/dagen). Du betaler enkelt med avtalegiro hver måned. Dette er den mest kostnadseffektive måten å hjelpe på. (Beløp over 500 pr år, gir deg skattefradrag).


Hvor mye kommer frem?

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper - inntektsgivende arbeid. 3 kroner går til administrasjon. Vi er medlem av innsamlingskontrollen.


Er det bindingstid?

Å være UNICEF-fadder er ikke bindende og du kan avslutte fadderskapet når du ønsker. Ta kontakt med oss på e-post: giver@unicef.no eller telefon 241 45 100 hvis du har spørsmål.


Bli med og gi jenter like muligheter til å gå på skolen. Bli UNICEF-fadder!
Om du mener som oss, at jenter er en like stor ressurs som gutter, så hjelp oss å hjelpe dem. Den beste måten er å bli UNICEF-fadder. Da er du ikke fadder for kun ett barn, men for alle verdens barn. Det betyr at du tar del i et gigantisk felles løft for å ikke bare redde barns liv, men også sikre deres fremtid.

Hør hva andre UNICEF-faddere sier:

Når jenter får skolegang gifter de seg senere, tar bedre vare på egen helse og får færre barn. De bidrar i større grad til lokalsamfunnet, og de vil sørge for å sende sine egne barn på skolen når den tiden kommer. Men kanskje aller viktigst: jenter, selv med få års skolegang, får større innflytelse over sitt eget liv, blir bedre rustet til å stå på egne ben og påvirke sin egen fremtid. Og mindre sårbare for vold og overgrep.

Bli UNICEF-fadder

Unicef