FC Barcelona

Siden 2006 har FC Barcelona båret UNICEF sin logo på sine drakter. Dette har bidratt til en estimert inntekt på om lag 25 millioner euro per sesong. Denne dedikasjonen til UNICEF og barn over hele verden har forsterket FC Barcelona sitt motto «More Than a Club».

Målet er å oppnå FNs tusenårsmål med å stoppe spredning av HIV/Aids, Malaria og andre dødelige sykdommer. Samarbeidet mellom UNICEF og FC Barcelona benytter seg av påvirkningskraften og potensialet sport har, både til pengeinnsamling og å øke bevisstheten rundt HIV/AIDS på et globalt-, nasjonalt- og lokalt nivå.

«I Barcelona er vi klar over den globale dimensjonen som fotball har. Det økende antallet FC Barcelona supportere og fans rundt om i verden i de siste årene har vært spektakulær. Klubben har en forpliktelse til å respondere på denne enorme positive bølgen. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke fotball som et verktøy for å bringe håp til millioner av sårbare barn over hele verden». Sa daværende FC Barcelona president, Johan Laporta, i 2007.

FC Barcelona sin støtte vil forbedre barns liv i Swaziland, landet er estimert å ha den høyeste HIV utbredelsen blant voksne i verden. Utdanning- og sports programmer vil bli forbedret for å sørge for bedre beskyttelse, omsorg og støtte til spedbarn og utsatte barn. De samme programmene og andre utstrakte tiltak vil øke offentlig oppmerksomhet for å minimalisere spredningen av AIDS. Barn og deres mødre vil ha bedre tilgang til livsviktig medisin for å forhindre overføring av HIV og farlige infeksjon av virus, inkludert tilgang til livsforlengende antiretrovirale medisiner som bremser formeringen av HIV- viruset i blodet.

Unicef