DLA Piper

DLA Piper er et globalt advokatfirma med kontorer i mer enn 30 land. DLA Piper og UNICEF har jobbet sammen i årevis, men i 2013 ble et globalt partnerskap opprettet med mål om å styrke beskyttelsen av barn i hele verden og med et spesielt fokus på barnerettigheter.

Gjennom samarbeidet har DLA Piper forpliktet seg til å donere 1.5 millioner dollar, samt bidra med verdifull juridisk assistanse til en estimert verdi på 5 millioner dollar.

Hovedfokuset i samarbeidet er støtte til programmet «Justice for Children» i Bangladesh, som jobber for å sikre at barn som kommer i kontakt med rettssystemet, enten som offer, vitner eller lovbrytere, drar fordel av et barnevennlig rettssystem som har utviklet gode standarder for omsorg og behandling.

Med mer enn 65 million barn i Bangladesh er utfordringene enorme. Men med DLA Piper sin støtte jobber UNICEF for å få rettslige, sosiale og organisatoriske rammeverk som vil fremme beskyttelsen av barn.

Ved hjelp av DLA Piper sin juridiske assistanse er de også en sentral støttespiller for UNICEF sitt globale barnebeskyttelsesarbeid, for eksempel ved forskning i barneregistering og rettigheter rundt arv, samt essensiell rådgiving til UNICEF sine globale kontorer.  

Unicef