Nødhjelpen kom frem!

Årets viktigste flyvning tok av fra Gardermoen 17. september - og barna i Tsjad er takknemlige for ditt bidrag. Alle kriker og kroker ble fylt opp. I setet der du vanligvis sitter, i hyllene der du vanligvis legger håndbagasjen, i lasterommet – overalt hvor det finnes ledig plass ble det fylt opp med mat, medisiner og annen livsviktig nødhjelp. 

Denne enestående flyvningen gikk direkte til Tsjad, et av Afrikas aller fattigste land. Vi kaller det årets viktigste flyvning – for barna i Tsjad handler det om liv eller død.

Barn under angrep

Hun husker bare eksplosjonen. På vei for å hente en bøtte med vann ble 11 år gamle Tchelou hardt skadet og mistet venstrebeinet i et selvmordsangrep. Heldigvis fikk hun hjelp og ble lagt inn på sykehus, men livet som funksjonshemmet barn i et land som Tsjad er ekstremt vanskelig. Nå kan du bidra til å fylle et helt fly med nødhjelp til barna i Tsjad – fordi de trenger din hjelp i dag.

Tchelou var 11 år gammel ble hun skadet i et selvmordsangrep på vei for å hente vann. Nå kan du bidra til en bedre fremtid for barna i Tsjad.

Se for deg et barn i et land uten tilgang til mat, helsehjelp og skolegang. Forestill deg at barnet hver dag må leve med konstante trusler om sult, tørst, sykdommer og terrorister. Dette er virkeligheten for Tchelou - sammen med millioner av mennesker i Tsjad. Det er der du kommer inn – gi et lite bidrag til å fylle et fly – et fly som med din hjelp vil gi mat og medisiner til hundretusener av barn, og gi dem håp om en bedre fremtid.

Barn sulter ihjel

Mange av barna som lever i flyktningeleirene i Tsjad lider av akutt underernæring. Nesten en halv million barn under fem år står i fare for å dø av sult. Foreldre må kutte ned på antall måltider til barna sine, og er tvunget til å ta dem ut av skolen. De har ofte ikke råd til å oppsøke medisinsk hjelp, da pengene må gå til mat. Du kan nå fylle et fly med nødhjelp som energimatpakker, vaksiner og skolemateriell, slik at barna i Tsjad skal kunne overleve og få mulighet til å bygge opp lokalsamfunnene sine.

Gjør en forskjell

Det skal ikke mange kronene til før du kan redde et lite barns liv. Hopper du over kaffen i kaffebaren på tur til jobb i seks dager så kan du for alltid forandre livet til et barn i krise. Bli UNICEF-fadder og bidra til en bedre verden - for hvert barn. 

Bli med å fyll et fly med nødhjelp

Vold og utnyttelse

Mange av barna i Tsjad blir kontinuerlig utsatt for alle former for vold. Både gutter og jenter blir utnyttet på det groveste - både seksuelt, økonomisk og til å utføre kriminalitet. Mange har blitt atskilt fra familiene sine. 

Hvorfor undervisningsmateriell?

Du lurer kanskje på hvorfor du skal bry deg om å gi penger til underholdning og læremateriell for barn i krig – hvorfor ikke bare fokusere på det mest prekære, som mat, vann og medisiner? Selvsagt skal vi i fellesskap først og fremst bidra til å redde livet til barn i nød. Men det er også utrolig viktig for et barn som lever i en krise å ha noe å se frem til, noe som kan hjelpe dem å få tankene vekk fra en vanskelig hverdag med sult, frykt og den største nød. Du kan hjelpe barna til å se fremover, og gi dem håp. I tillegg er det uhyre viktig for landet at den oppvoksende generasjonen får utdannelse, slik at de har forutsetninger for å skape seg en fremtid. Utdannelse er nøkkelen til varig endring for et land i krise. 

Barna er fremtiden og vi skal gjøre alt vi kan for å gjøre verden til et bedre sted for de som trenger det mest
Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian

UNICEF Norge og Norwegian takker alle for sitt bidrag. Hjelp oss å skape en bedre verden – for hvert barn.

Bli med å hjelpe barna i Tsjad

Unicef