Intervju med UNICEF-fadder Arundeep Plaha

Har du lyst å fortelle litt om deg selv? Hvem er du?   

Mitt navn er Arundeep Plaha, og jeg er opprinnelig fra India. Jeg kom til Norge i 1993, er trebarnsmor og jobber som bioingeniør på Rikshospitalet. I tillegg til det har jeg startet og driver en veldedighetsorganisasjon, som heter Indian Norwegian Community. Her hjelper vi mennesker med vann, arbeid, mat, elektrisitet og skole. Vi har også bidratt i Pakistan, Syria og i Afrika. Først var det bare meg, men nå har vi 100 medlemmer. 

Hva er din hjertesak? Hva brenner du for? 

Jeg er jo inder, og er født og oppvokst med den tankegangen at jeg skal hjelpe andre. Det er i blodet mitt, og det gir meg glede. Var det opp til meg, hadde det vært fulltidsjobben min. Å kunne være med å oppfylle noens ønske gir en veldig god følelse, og ikke minst motivasjon. Også syns jeg at vi som bor i Norge – som er et flott land – vi må gi tilbake til samfunnet hvis vi selv har det bra.  

Hvorfor valgte du å bli UNICEF-fadder?  

En dag kom det to stykker fra UNICEF på døra mi. Den dagen var jeg egentlig opptatt, men jeg inviterte dem inn likevel. Vi snakket om Syria, og det er jo veldig nært hjertet mitt. Og uten å tenke så mye mer på det sa jeg “ja” med en gang.  

Så tusen takk til dere, for at man får muligheten til å hjelpe. Dere gjør jo en flott jobb, og det er veldig motiverende for oss som har små organisasjoner. Vi ser opp til dere og lærer veldig mye. 

Gurinder Singh Plaha og Arundeep Plaha er UNICEF-faddere og var på besøk hos oss i November

Unicef