"Elsk meg!"

Mobbing i det skjulte

Mobbing er ofte vanskelig å oppdage for den som kan gjøre noe med den. Derfor er det viktig at voksne kjenner til mobbingens ulike ansikter.

Den stille og innadvendte

Heidis barndom var preget av uro og svik. Nærheten til en betydningsfull voksen som så bak den utilnærmelige fasaden, gav Heidi troen på at livet kunne bli godt, og at hun kunne bli noe.

Han møtte Trines utrygghet

Han møtte Trines utrygghet
Trine var stille, så stille og redd at hun kunne briste i gråt hvis hun måtte lese høyt. Den unge læreren forsto at også stillhet er en form for kommunikasjon. Han ble hennes Den Ene.

Du kan gjøre ferien god!

Du kan gjøre ferien god!
For mange barn og voksne byr ferietiden på store og hemmelige utfordringer. Du kan gjøre dagen bedre for en som synes sommeren er lang og ensom.

Om du ikke har egne barn

Om du ikke har egne barn
I hvilke aktiviteter kan du inkludere et barn i om du ikke har barn selv?

Alle ønsker å bli likt

Alle ønsker å bli likt
Det er voksnes jobb å komme bak fasaden til barn og unge som legger opp til å bli avvist. Kommer man bak skjoldet, er det ikke noe problem å like noen, sier Håvard Tjora.
 

Hun er den som ser bakenfor

Hun er den som ser bakenfor
Hun klemmer meg og forteller alltid at alt kommer til å gå bra, og hun forteller meg hvor glad hun er for at jeg kom i klassen hennes, forteller jenta på 14.

Barn er ikke vanskelig

Jeg husker ei jente som da hun var voksen og husket tilbake, sa: ”Jeg husker jeg håpet at læreren min skulle se - og forstå - det som sto skrevet mellom linjene!”

Slik kan DU bidra

Som voksen kan man bli usikker på hvordan tilkjennegi at man bryr seg - særlig når det gjelder barn som av ulike årsaker utfordrer oss. Her er tips til deg som vil utgjøre en forskjell.

Heidi og Tor Steinar

Hele filmen om Heidi og Tor Steinar

Kampanjen "Elsk meg!"

Kampanjen "Elsk meg!"

Ofte er det barna som ”fortjener” det minst, som trenger deg mest. Mandag 18.juni lanserer vi derfor en kampanje som skal inspirere voksne til å se bakenfor. Bli med oss!

Når barnet ditt faller utenfor

Når barnet ditt faller utenfor
De andre barna har lært seg at det beste er å ignorere ham. Da slipper de å være målet for frustrasjonen og sinnet hans, forteller moren til den 13 år gamle gutten.

Prinsen inni frosken

Prinsen inni frosken
En svært tøff opplevelse som niåring preget Ove Grudes oppvekst og skolehverdag. Som en følge av dette fikk han rollen som skolens sjefsbølle og de voksnes skrekk i seks år.
Oves far var manisk depressiv, forsøkte å ta sitt eget liv. I løpet av en kveld forandret alt seg. - Alt ble veldig kaotisk, og det gjorde noe med meg og min opplevelse av livet, sier Ove.

Skolens sjefsbølle

Raushet til å se bakenfor

Raushet til å se bakenfor
Vi har alle møtt ham. Den ufordragelige guttungen som bråker og ødelegger. Tør du se bakenfor? spør generalsekretær Bernt Apeland og avtroppende Barneombud, Reidar Hjermann.

Voksne som smiler og ikke gir opp

Barn som møter voksenverden med mistenksomhet har ofte gode grunner til det. De trenger voksne som smiler og ikke gir opp, sier skoleveileder Erlend Moen.