Det umulige er mulig

Barnedødelighet

På 20 år er barnedødeligheten halvert. Fortsatt dør likevel 18 000 barn hver dag av årsaker som kan forhindres. Derfor kan vi ikke gi oss nå - pilen skal enda nærmere null, og du kan være med på å støtte arbeidet!

Green
White
Center
Hva gjør UNICEF?

Vi ser at det nytter

Halveringen av barnedødeligheten viser at bistand virker og at UNICEF leverer. Vi har vist at det umulige er mulig. 

Vaksinasjon er blant de aller mest effektive og minst kostbare metodene for å redde barns liv. UNICEF er verdens største innkjøper av vaksiner, og sitter i førersetet for omfattende vaksinasjonskampanjer verden over. Vi driver informasjonskampanjer og påvirkningsarbeid for å få myndigheter til å satse mer penger på forskning, utvikling og spredning av vaksiner.

Alt UNICEFs arbeid er med på å løse problemet med barnedødelighet. Å kurere akutt underernæring gjør at flere får gode oppvekster. Å sørge for at stadig flere har rent vann forhindrer sykdom. Å sørge for utdanning for alle gir folk muligheten til å videre skape gode liv for seg selv og sine familier. Vi ser at det nytter.

  • Ei jente er vaksinert mot meslinger i den Sentralafrikanske republikk. Et lite stikk kan gjøre vondt, men føre til et bedre liv.
  • Ei jente pumper opp vann med ei håndpumpe i Mali. Å ha tilgang på rent drikkevann er helt nødvendig for å unngå sykdom.
Fremdeles mye igjen

Mange dødsfall kan forhindres

Barna dør av sykdommer som vi her hjemme lett behandler, som lungebetennelse og diaré. Sykdommer som barn og foreldre i Norge ikke trenger å frykte, men som er de største barnedreperne i verden. Etter nyfødtperioden forårsaker lungebetennelse og diaré like mange dødsfall som alle andre årsaker til sammen. Underernæring og feilernæring er den bakenforliggende årsaken til halvparten av disse dødsfallene. Mange har ikke tilgang på kyndig hjelp under svangerskap og fødsel, vaksiner, amming, tilgang til rent vann og gode sanitære forhold og hygiene. Enkle legemidler, som barnetilpasset antibiotika, sink og salt/sukker-blanding kan gjøre barna friske igjen. Vi må stå på og  nå enda fler!

  • Ei lita jente fra Sierra Leone veies. Å unngå underernæring er svært viktig for å sørge for god utvikling og at barna unngår sykdom.
Hva kan du gjøre?

Lite som skal til

Det er ikke alltid så mye som skal til. Et såpestykke, et nålestikk i armen og rent drikkevann kan avgjøre om et barn får oppleve sin femte fødselsdag eller ikke. UNICEF vet hva som skal til. Du kan være med på å støtte arbeidet gjennom å bli fadder, kjøpe vaksiner, eller gi en gave.Verden går fremover. Men det går for sakte. Vi må forsterke vår innsats og da er norsk lederskap er viktig. 

Unicef