Situasjonen er helt uholdbar for de som er fanget i konflikten. 400.000 barn er akutt underernærte og trenger livreddende hjelp. Skoler og sykehus ødelegges, inflasjon har gjort at prisene har steget opp mot 200%, bakterier i vannet har ført til kolerautbrudd, som også har krevd mange liv.

UNICEF håper på snarlig fredsforhandlinger. Inntil det skjer, gjør vi alt vi kan for å hjelpe de som er fanget i situasjonen.

En lege måler armen på 12 år gamle Mohammed, som lider av akutt underernæring - og som får hjelp på et sykehus i Sanaa. FOTO: Huwais, Nov 2018

HJELP AKKURAT NÅ, MEN OGSÅ INN I FREMTIDEN

Barna i Jemen er fanget i en ufattelig situasjon, og må ha mat og medisiner akkurat nå - noe du er med på som UNICEF-fadder.

Men du er også med på å gi de en fremtid. For de som overlever, er det svært mange andre behov som må dekkes for å ha en normal hverdag. Barna trenger blant annet skolegang, vaksiner og psykososial hjelp. 

Bli UNICEF-fadder i dag, og still deg på barnas side sammen med oss!

Sikker

Multipage

Step 1 of 3

Bli fadder

Gi din støtte

Velg et beløp

Kampanje

Step 2 of 3

Bedriftsinformasjon

Personlig Informasjon

Should we fill out the form for you?

Step 3 of 3

Betalingsmåte

Betal med kort eller Vipps

Du går til en sikker betalingsside, der din kontaktinformasjon blir behandlet konfidensielt. Du vil kunne velge mellom betaling med kort eller Vipps.

Giro

Du får tilsendt en giro på beløpet du har valgt.

eller

MAT

Bare 10 kroner dagen kan for eksempel være nok til mat som redder livet til et underernert barn, og i løpet av 3 uker får barnet ut av fare

RENT VANN

Som fadder bidrar du med rent og trygt drikkevann, som også er med på å stoppe spredningen av livstruende sykdommer

OMSORG

Dine månedlige gaver bidrar også til livsviktige vaksiner, helsehjelp og omsorg som hjelper barna å overleve

 

Samtidig som vi leverer nødhjelp til barna i Jemen, jobber UNICEF aktivt med å få de stridende partene til å ikke angripe kritisk infrastruktur - som Al Tawra sykehuset i Hodeidah. Sykehuset gir blant annet intensivbehandling til underernærte barn. Hodeidah er den fjerde største byen i Jemen og en viktig havneby ved Rødehavet.

Den siste forsyningen med 528 tonn sykehusutstyr, vaksiner og vannrensetabletter, som var planlagt oversendt med båt til havnebyen, måtte istedenfor leveres med fly til Aden og Sana i Jemen

Hva koster fadderskapet?

Folk flest velger å gi 250/mnd (9/dagen). Du betaler enkelt med avtalegiro hver måned. Dette er den mest kostnadseffektive måten å hjelpe på. (Beløp over 500 pr år, gir deg skattefradrag).

Hvor mye kommer frem?

For hver hundrelapp du gir, går 75 kroner direkte til vårt arbeid for verdens barn. Vi bruker 22 kroner på å få inn enda flere hundrelapper - inntektsgivende arbeid. 3 kroner går til administrasjon. Vi er medlem av innsamlingskontrollen.

Er det bindingstid?

Å være UNICEF-fadder er ikke bindende og du kan avslutte fadderskapet når du ønsker. Ta kontakt med oss på e-post: giver@unicef.no eller telefon 241 45 100 hvis du har spørsmål.

Unicef