Kjetil André Aamodt

Alpinist Kjetil André Aamodt ble utnevnt som ambassadør etter sin innsats for TV-aksjonen "Sammen for barn" i 2007. Kjetil André er en meget engasjert ambassadør og har stilt opp for UNICEF ved flere anledninger. Han har blant annet vært med på feltreise til Zambia og brenner for barn i vanskeligstilte situasjoner. Som UNICEF-ambassadør fokuserer Kjetil André Aamodt spesielt på beskyttelse av barn.

STØTT ARBEIDET VI GJØR FOR Å BESKYTTE BARN

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har vært UNICEF-ambassadør siden 2001. Han er spesielt opptatt av barns rett til å gå på skole og få utdanning. Han har samlet inn penger til utdanningsprosjekter, blant annet gjennom sitt engasjement for Schools for Africa.

Da Ole Gunnar spilte Testimonial Match for Manchester United, donerte han overskuddet av inntektene fra kampen til UNICEF og Schools for Africa-kampanjen. For overskuddet kunne UNICEF bygge ti skoler. Ole Gunnar oppfordrer også andre til å støtte prosjekter som gir barn en mulighet til utdannelse..

Ole Gunnar er høy beskytter av UNICEF-runden, barnas egen innsamlingsaktivitet.

STØTT ARBEIDET VI GJØR FOR Å BESKYTTE BARN

Sissel Kyrkjebø

Sangeren Sissel Kyrkjebø ble utnevnt som UNICEF Norges ambassadør i 2005. Hun fokuserer på barn rammet av hiv/aids og har jobbet med UNICEF Norges hiv/aids-kampanje.

Sissel var med på feltereise til Ukraina for å se hvordan UNICEF jobber for å informere, forebygge og behandle mennesker som er i faresonen for å bli smittet av hiv/aids eller som allerede har blitt smittet.

 

Unicef