Hva gjør en sanger, en skuespiller eller en atlet kvalifisert til å representere UNICEF?

UNICEFs goodwill-ambassadører har oppnådd stor anerkjennelse på svært ulike felt.  Alle deler imidlertid et engasjement for å bedre barns liv over hele verden og har vist dette allerede før de ble utnevnt til ambassadører. 

Alle våre goodwill-ambassadører har blitt utnevnt av UNICEFs hovedkvarter i New York. De er:  

STØTT ARBEIDET VI GJØR FOR Å BESKYTTE BARN

David Beckham

David Beckham har vært goodwill-ambassadør siden 2005. I 2015, i sitt tiende år som ambassadør, lanserte David  7: The David Beckham UNICEF fund for å hjelpe med å beskytte barn. 

David frontet vår kampanje for å stoppe vold mot barn.

I samarbeid med UNICEF lanserte David i 2016 en sterk film for å sette lys på problemet med vold og overgrep mot barn. Filmen fokuserer på hvordan psykisk og fysisk vold påvirker barn resten av livet gjennom bruk av Davids egne tatoveringer. For han representerer tatoveringene gode og viktige minner, mens barn verden rundt får vonde arr som resultat av vold.

Det er alles ansvar å gjøre det vi kan for å bekjempe vold mot barn. Se filmen, del den og bidra til å sette en stopper for vold.
STØTT ARBEIDET VI GJØR FOR Å BESKYTTE BARN
Orlando hilser på fire år gamle Ksusha på et lokalt støttesenter i Svyatogorsk i forbindelse med besøket til det konfliktrammede Øst-Ukraina. Unicef/2016/Georgiev

Orlando Bloom

Orlando Bloom har vært Goodwill-ambassadør siden 2009. 

Han har nylig reist til Niger for å møte barn rammet av vold fra Boko Haram. UNICEF har økt sin hjelp til familier i Nigeria, Kamerun, Tsjad og Niger med tilgang til rent vann, utdanning, rådgivning, vaksiner og behandling for underernæring. 

Orlando har tidligere besøkt Ukraina for å øke oppmerksomheten på utfordringer knyttet til utdanning for barn i nødsituasjoner. Som en del av turen besøkte han et UNICEF-støttet senter som gir uformelle kurs til barn som har måtte flykte hjemmefra. De kan blant annet få kurs i kunst og håndverk, spill og frisering.

They have suffered unimaginable violence and abuse, they have lost their families, their homes and missed out on years of education.

What these children need most is an end to the violence, and until that is possible, we must do all we can to support them in rebuilding their lives
ORLANDO BLOOM, GOODWILL AMBASSADOR

Unicef